Baconschi: Vom face un efort ca oamenii de afaceri din Golf să intre mai uşor în România

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, miercuri, că politica de vize a României este mai restrictivă după intrarea în UE, dar că Bucureştiul va face un efort astfel încât reprezentanţii Guvernului şi ai mediului de afaceri din ţările din Golf să intre mai uşor în România.

Urmărește
4 afișări

"Sigur că, de când suntem membri UE, avem o politică de viză mai restrictivă", a spus Baconschi.

El a adăugat că România poate flexibiliza totuşi această politică pe categorii socio-profesionale - purtătorii de paşapoarte de serviciu sau diplomatice.

"Vom face un efort integrat pe toate ţările din Golf, astfel încât reprezentanţii guvernelor şi ai mediului de afaceri să intre în România mai uşor", a mai spus el.

Declaraţiile lui Baconschi au fost făcute după ce ministrul Comerţului şi Industriei din Kuweit, Ahmad Rashed al-Hauron, a declarat, miercuri, că cetăţeni din statele din zona Golfului au întâmpinat probleme la obţinerea vizelor de la ambasadele României, el adăugând că preşedintele Traian Băsescu i-a spus că problema se va rezolva în 30 de zile.

"Am avut ieri (marţi, n.r.) o întâlnire foarte prietenoasă, distinsă, cu preşedintele. Personal, am avut ocazia să iau la cunoştinţă cursul dezvoltării şi stadiul şi perspectiva relaţiilor dintre România şi statele înconjurătoare. Trebuie să ne axăm pe anumite relaţii şi, în mod special, ca cetăţenii din Golf să obţină vize pentru România. Au existat unele neînţelegeri pentru obţinerea de vize de la ambasadele dumneavoastră din unele din ţările noastre. Excelenţa Sa mi-a promis că se va rezolva problema în 30 de zile", a spus ministrul într-un discurs rostit la Forumul Economic Consiliul de Cooperare al Golfului - România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici