„Orice variantă este bună. Orice variantă va ieşi, parteneriatul cu Franţa va rezista şi sper să capete mai multă consistenţă. Orişicine va fi, va fi binevenit”, a răspuns, duminică, Ungureanu unei întrebări a presei pe această temă.
Secţiile de vot s-au deschis în Franţa pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale, care ar trebui să fie urmat de un al doilea tur la 6 mai, între preşedintele în exerciţiu Nicolas Sarkozy şi socialistul Francois Hollande, marele favorit al scrutinului.
Considerat de mai multe luni câştigător net în turul al doilea, cu 55 la sută din voturi în medie, socialistul Francois Hollande este în poziţia de a deveni primul preşedinte de stânga după Francois Mitterand (1981-1995).
Ultimele sondaje publicate vineri îl creditau în primul tur cu un uşor avans faţă de preşedintele în exerciţiu, conservatorul Nicolas Sarkozy, de 28 la sută faţă de 26 la sută. Absenţa unuia dintre cei doi din cel de-al doilea tur pare exclusă, candidata de extremă-dreapta Marine Le Pen fiind creditată cu 14-17 procente.
Ea ar urma să-şi dispute locul al treilea cu tribunul stângii radicale Jean-Luc Melenchon, revelaţia campaniei, centristul Francois Bayrou părând să fie distanţat, la 11 procente.
Analiştii avertizează însă cu privire la consecinţele unei rate mari a absenteismului, prevăzut la peste 25 de procente de unele institute.