Bănicioiu a precizat că Unitatea pentru Coordonarea si Verificarea Achizitiilor Publice (UCEVAP) a constatat că apar inadvertenţe la contractul pentru brandul de ţară şi de aceea licitaţia în acest caz a fost anulată. El a menţionat, din raport, că UCEVAB a precizat că la această licitaţie nu au fost menţionate toate criteriile de participare şi anume nu au fost cerute mai multe documente, printre care certificatele de atestare fiscală a candidaţilor şi ultimul bilanţ contabil.
"UCEVAP ne încadrează aceste lucruri în anumite articole încălcate din Ordonanţa 34/2006", a mai spus deputatul PSD, care a arătat că instituţia a consatat că la licitaţia privind brandul de ţară nu au fost descrise explicit toate aspectele şi algoritmul de calcul privind clasificarea candidaţilor.
"UCEVAP a remis Ministerului Turismului două note privind încălcarea articolelor 33, 85 şi 78 din Ordonanţa 34/2006 (n.r – privind atribuirea contractelor de achiziţie publică)", a mai arătat Bănicioiu, iar în urma acestor note această licitaţie a fost anulată.
Băncioiu a propus membrilor comisiei să ceară ministrului Turismului să le comunice dacă sunt şi alte proceduri de achiziţie organizate la fel de neprofesionist.
În ceea ce priveşte procedura de achiziţie pentru autoturisme, Bănicioiu a precizat că secretarul de stat din ministerul Turismului Sorin Munteanu a arătat că ministerul a achiziţionat 20 de autoturisme Logan. În raportul UCEVAP se arată că au fost trei contracte pentru furnizarea acestor autoturisme, cu firmele Porsche, Midocar şi Dacia, a adăugat Bănicioiu. El a arătat că membrii comisiei trebuie să ceară lămuriri la Ministerul Turismului privind acest contract de achiziţie, deoarece Porsche nu distribuie Loganuri.