- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bănicioiu: PDL şi UDMR să renunţe la asumare pe Legea sănătăţii
Deputatul PSD Nicolae Bănicioiu a solicitat PDL şi UDMR să renunţe la ideea asumării răspunderii pe Legea sănătăţii, el menţionând că este necesar un consens politic pentru un astfel de proiect, concretizat într-un pact, şi arătând că, în caz contrar, PSD ar iniţia o moţiune de cenzură.
Bănicioiu: PDL şi UDMR să renunţe la asumare pe Legea sănătăţii (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax foto)
"Vreau să solicit PDL şi UDMR să renunţe la ideea asumării pe această lege. Considerăm că trebuie ca legea să urmeze tot traseul parlamentar (...). Ar trebui să existe un consens pe această lege şi, aşa cum a fost semnat un pact pe educaţie, credem că ar putea fi semnat un pact pe sănătate, de la care Cotroceniul n-ar trebui să facă rabat", a precizat Bănicioiu, duminică, într-o conferinţă de presă.
Întrebat dacă opoziţia va depune moţiune de cenzură în cazul în care Guvernul îşi va asuma răspunderea pe Legea sănătăţii, Bănicioiu a spus că PSD se va consulta în acest sens cu PNL şi PC, dar speră că nu se va ajunge la aşa ceva.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Adrian Sârbu: Ştii cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot şi cauţi Trump pe buletin. Cu Nicu şi Marcel rămâne cum am stabilit
-
Ciucă: Al doilea zbor privat plătit de Nordis pentru Ciolacu, acum la Madrid. Menţin apelul să se retragă
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
"Evident, vom consulta partenerii noştri din Uniune, PNL şi PC, şi vom propune o moţiune de cenzură, sper că nu se va ajunge acolo", a adăugat Nicolae Bănicioiu.
El a criticat o serie de prevederi din proiectul Legii sănătăţii precum şi faptul că proiectul ar fi fost postat pe site-ul Preşedinţiei pentru dezbatere. "Ştim foarte clar că legea este de fapt iniţiativa unui singur om, un om care a mai reformat de vreo şapte ani şi sistemul de siguranţă publică şi sistemul de educaţie şi flota românească la un moment dat şi acum, continunând reforma de şapte ani din sănătate, a decis să-şi încununeze această reformă cu o lege a sistemului de sănătate. Este vorba de Traian Băsescu, care a dictat legea unor specialişti, spune domnia sa, care au făcut-o publică în cele din urmă", a precizat deputatul PSD.
Potrivit lui Bănicioiu, proiectul "bulversează" sistemul de asigurări din România şi nu ar trebui să treacă fără dezbatere în Parlament.
Bănicioiu a mai spus că legea prevede "poliţie de 10 euro", care nu pot acoperi necesităţile de tratament ale românilor, menţionând şi că "sistemul este centrat pe interesul companiilor private, uitând pacientul". Deputatul PSD afirmă că mari probleme vor avea persoanele în vârstă sau cei cu boli cronice.
Nicolae Bănicioiu a mai spus că un alt interes major al legii este "de a face un hocus-pocus şi a trimite spitalele din proprietatea statului în proprietataea câtorva prieteni politici ai partidului de guvernământ".
Bănicioiu a precizat că PSD solicită punctul de vedere al Ministerului Sănătăţii, precizând că ministrul ar trebui să-şi precizeze, "cu preţul demisiei", punctele divergente faţă de lege.
USL va demara, potrivit lui Nicolae Bănicioiu, dezbateri cu reprezentanţii colegiilor medicilor şi cu asociaţiile de pacienţi.
Proiectul noii Legi a sănătăţii a fost pus, în 28 decembrie 2011, în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătăţii, casele de asigurări de sănătate private şi posibilitatea spitalelor de a se organiza ca unităţi cu statut de fundaţie sau chiar de societate comercială fiind printre principalele modificări. Proiectul va fi în dezbatere publică până în 28 ianuarie 2012.
Preşedintele Traian Băsescu declara recent că noua Lege a sănătăţii, care modifică din temelii sistemul de sănătate, nu poate fi implementată de la începutul anului viitor sau de la mijlocul anului.
"Ea trebuie dezbătută o lună, două, trei, cât o fi nevoie până obţine o masă critică de susţinători, trecută prin Parlament într-o formă sau alta - prin asumare sau prin dezbatere în cele două Camere - şi trebuie lăsat un timp pentru începerea implementării ei", spunea Traian Băsescu.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO