Bănicioiu: Prin noua Lege a educaţiei vom asista la moartea mişcării studenţeşti, cauzată de Funeriu

Liderul TSD, deputatul Nicolae Bănicioiu, a declarat la Oradea că prin noua Lege a educaţiei, potrivit căreia studenţii nu mai au reprezentanţi în senatele universităţilor, se va înregistra, la sfârşitul acestui an, "moartea mişcării studenţeşti" cauzată de ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

Urmărește
6 afișări

"Noi ne-am opus şi în Parlament şi i-am adresat domnului Funeriu mai multe scrisori şi proteste publice, pe care nu le-a luat în seamă, dar ceea ce vreau să subliniez este că atunci când tinerii au ieşit în stradă pe 21 decembrie '89 la Bucureşti, ulterior şi în toată ţara, una dintre primele zece doleanţe ale acestora era reprezentarea studenţilor în senate şi consiliile profesorale, ceea ce s-a realizat la începutul anilor '90", a spus Bănicioiu, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Liderul TSD a afirmat că, prin faptul că studenţii sunt eliminaţi din forurile de decizie, premierul Emil Boc şi ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, permit "o reîntoarcere la perioada de dinainte de '89".

Bănicioiu a adăugat că TSD va susţine orice formă de manifestare a studenţilor care îşi vor cere drepturile.

"Protestăm şi faţă de reducerea subvenţiilor şi pentru cazare la studenţi. Practic, totul are ca scop eliminarea oricărei forme de reprezentare a studenţilor. Nemaifiind finanţaţi, nemaiexistând reprezentanţi în forurile facultăţilor, practic nu vor mai exista sindicate studenţeşti. O să asistăm, la sfârşitul acestui an, la moartea mişcării studenţeşti din România, cauzată de domnul Funeriu", a declarat preşedintele TSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici