Barbu acuză Guvernul că foloseşte bugetul de pensii pentru campanie electorală

Fostul ministru a Muncii, Gheorghe Barbu (PD), a declarat, joi, că Guvernul a creat baza legală pentru campanie electorală din bugetul de pensii, aprobând, marţi, o ordonanţă prin care se vor transmite pensionarilor scrisori în care să fie anunţaţi că pensiile s-au majorat.

1 afișare
Imaginea articolului Barbu acuză Guvernul că foloseşte bugetul de pensii pentru campanie electorală

Barbu acuză Guvernul că foloseşte bugetul de pensii pentru campanie electorală

Gheorghe Barbu a arătat că Guvernul a dezbătut, marţi, Ordonanţa privind rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2007, act normativ inclus pe ordinea de zi suplimentară a Executivului.

„Înţelegem că această ordonanţă a fost aprobată, din moment ce premierul a anunţat deja creşterea valorii punctului de pensie, sau măcar aprobată de principiu, pentru că există informaţii că cel puţin unul dintre articole a fost amânat”, a spus vicepreşedintele PD.

El a precizat că articolul amânat se referă la reducerea comisionului plătit Poştei Române, de la 1,3% la 0,7% din suma totală a pensiilor, alocaţiilor, ajutoarelor de şomaj virate către cetăţeni, astfel că Poşta îşiva vedea diminuat bugetul de venituri şi cheltuieli "cu aproximativ 50 milioane RON în acest an şi probabil 200 de milioane de RON anul viitor”.

Fostul ministru al Muncii a dezvăluit că ordonanţa cuprinde, însă, un alineat potrivit căruia „cheltuielile efectuate pentru informarea populaţiei, respectiv tipărirea şi transmiterea unor informaţii legate de drepturile care se acordă în temeiul legii 19/2000, cu modificările şi completările ulterioare, se suportă din bugetul asigurărilor sociale de stat”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici