- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Barbu: OFPDL dezaprobă încercarea USL de a reduce din puterile ANI
Organizaţia de Femei a PDL "dezaprobă încercarea USL de a reduce din puterile ANI şi de a scoate liderii sindicali în afara Agenţiei", a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, preşedintele OFPDL Sulfina Barbu.
Ea a susţinut că USL "este unită doar de două lucruri: obsesia faţă de preşedintele Traian Băsescu şi sabotarea instituţiilor care vor să facă curăţenie în România".
"De când s-a format USL, am văzut doar atât: discursuri împotriva şefului statului, adică vorbe. Când ajungem la proiectul politic, vedem doar acţiuni împotriva justiţiei: fie ies în stradă să intimideze procurori şi judecători, fie modifică legi pentru a reduce din prerogativele ANI", a spus Barbu.
Ea a arătat că PSD a depus, la scurt timp de la votarea actualei forme a legii ANI, un proiect de lege pentru abrogarea prevederii prin care sindicaliştii trebuie să-şi publice averile.
În opinia Sulfinei Barbu, includerea liderilor de sindicat în categoria celor obligaţi să îşi facă publice averile şi să fie verificaţi de ANI este "legitimă".
"Liderii de sindicat reprezintă angajaţi din sectorul public, finanţat din bani publici, ei sunt membri în multe consilii de administraţie, ceea ce poate duce la conflict de interese. În plus, liderii de sindicat fac parte din comisiile pentru ocuparea funcţiilor publice. România are nevoie de o mişcare sindicală credibilă, iar dacă verificările ANI elimină suspiciunile şi ajută la recâştigarea credibilităţii mişcării sindicale, atunci liderii de sindicat ar trebui să salute această acţiune", a adăugat Barbu.
Potrivit Sulfinei Barbu, OFPDL constată că USL "a devenit apărătorul din oficiu pentru toate suspiciunile de corupţie şi sabotorului oricărei încercări de curăţare a instituţiilor statului".
Camera Deputaţilor a adoptat tacit, în noiembrie 2010, o propunere legislativă a PSD care prevede ca preşedinţii, vicepreşedinţii, secretarii şi trezorierii federaţiilor şi confederaţiilor sindicale să nu mai fie obligaţi să-şi declare averea şi interesele, aşa cum prevede, în prezent, Legea ANI.
Propunerea legislativă a fost iniţiată de opt deputaţi PSD şi stipulează că se abrogă articolul din Legea ANI care se referă la obligativitatea preşedinţilor, vicepreşedinţilor, secretarilor şi trezorierilor federaţiilor şi confederaţiilor sindicale de a depune declaraţii de avere şi interese.
Iniţiatorii au considerat că liderii sindicali au fost cuprinşi, în mod abuziv, în categoria demnitarilor pentru "a fi supuşi sistematic la presiuni şi şantaj din partea autorităţilor publice".
Senatul este Camera decizională.
Legea ANI a fost adoptată, în 24 august 2010, de plenul Senatului, în forma propusă de Cameră, după ce senatorii au respins amendamentul privind exceptarea liderilor sindicali de la obligaţia de a depune declaraţii de avere.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
Crin Antonescu, despre faptul că nu există pe reţelele de socializare: Este foarte adevărat
-
Casa Albă: Trupele nord-coreene de pe front se confruntă cu pierderi uriaşe
-
Bărbat împuşcat mortal în timpul unei partide vânătoare din Vrancea
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO