Prima pagină » Politic » Celulă de criză la MAE: Românii care au probleme în Libia pot suna între orele 10.00-18.00

Celulă de criză la MAE: Românii care au probleme în Libia pot suna între orele 10.00-18.00

(Ştire redifuzată. Ştirea a fost publicată iniţial luni, 21 februarie.)
22 feb. 2011, 08:43, Politic

O celulă de criză care răspunde solicitărilor de asistenţă consulară venite din partea cetăţenilor români din Libia a fost activată la MAE, a anunţat, luni seară, Ministerul, precizând că românii afectaţi pot contacta telefonic Direcţia Consulară între orele 10.00-18.00.

Celula de criză primeşte solicitări inclusiv din partea membrilor de familie sau a firmelor angajatoare care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul Libiei.

Potrivit MAE, în cadrul Departamentului Consular din cadrul MAE funcţionează o linie telefonică proprie la care cetăţenii români afectaţi de actuala situaţie din Libia pot suna în intervalul orar 10.00 – 18.00. Astfel, românii pot contacta autorităţile consulare în intervalul menţionat la numărul de telefon +40.21.319.21.37 sau pe mail, la adresa [email protected].

MAE recomandă cetăţenilor români aflaţi în Libia, îndeosebi persoanele aflate în zona de nord-est (Cirenaica), să contacteze Ambasada României la Tripoli, pentru înscrierea în baza de date existentă la misiunea diplomatică. De asemenea, cetăţenii români sunt sfătuiţi să ţină cont de faptul că pe întreg teritoriul Libiei pot exista unele întreruperi ale liniilor de telecomunicaţii.

MAE reaminteşte recomandarea de a fi evitate călătoriile în Libia ale cetăţenilor români. Totodată cetăţenii români care se află deja pe teritoriul acestui stat sunt sfătuiţi să evite demonstraţiile, locurile aglomerate şi să respecte cu stricteţe interdicţiile de circulaţie.

Ministerul a anunţat, tot luni, că recomandă tuturor cetăţenilor români care se află în această ţară să folosească posibilităţile încă existente de a părăsi teritoriul libian.

Contactaţi de MEDIAFAX, reprezentanţi ai misiunii diplomatice a României la Tripoli precizaseră că în Libia există o comunitate românească destul de însemnată, formată în special din persoane care muncesc în domeniile petrolier şi al construcţiilor. Aceiaşi oficiali au mai spus că s-au primit numeroase telefoane de la cetăţeni români, care au solicitat diverse informaţii, ei precizând însă că nu au informaţii cu privire la existenţa vreunor cazuri grave de rănire, arestare sau deces în rândurile românilor.

Ministerul a actualizat sau a postat în ultimele trei zile avertismente de călătorie pentru mai multe state: Algeria, Bahrain, Egipt, Iran, Libia, Tunisia şi Yemen.