„Domnule Kelemen Hunor, cât o să mai jucaţi partida aceasta a virginităţii interesate? Când o să încetaţi să mai fiţi un PSD bilingv şi să începeţi să gândiţi şi pentru oamenii care încă mai au încredere şi vă dau votul? De când un primar loial e mai valoros pentru cetăţeni decât unul competent? Doar pentur că vă este frică de alegeri? Doar pentru că simţiţi că vă fuge pământul de sub picioare? Pentru asta tot acest circ? Pericolul, domnule Kelemen, nu vine de la partidele româneşti, aşa cum o spuneţi, ci de la obtuzitatea UDMR, care de ani de zile e preocupat exclusiv de conservarea unei privilegii pentru o mică minoritate?”, i-a transmis Dan Barna lui Kelemen Hunor, în plenul Parlamentului.
Liderul USR a subliniat că UDMR ar trebui să pună pe siglă „nişte trandafiri”.
„De ce nu sunteţi cinstit până la capăt şi nu puneţi nişte trandafiri pe sigla UDMR? Ar fi mai onest. Recunoaşteţi că aveţi o afinitate mai mare pentru PSD decât pentru comunitatea maghiară, că sunteţi mult mai cinici decât corecţi. Să vorbim deschis”, a subliniat Barna.
Moţiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului Orban este dezbătută, la ora transmiterii acestei ştiri, în plenul Parlamentului. Pentru demitere sunt necesare 233 de voturi.
Kelemen, despre Barna: Acest domn imaculat al politicii româneşti. Să lăsăm ipocrizia
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, i s-a adresat, la dezbaterea moţiunii de cenzură, special, liderului USR, Dan Barna, neincluzându-l în formula de adresare „stimaţi colegi”, ci separat, „acest domn imaculat al politicii româneşti”. ”Să lăsăm ipocrizia în afara Parlamentului”, a mai transmis.
„Ca să avem o ţară ca afară, ar trebui să renunţăm la sintagma tot mai folosită, domnule Dan Barna, că scopul scuză mijloacele. Dacă mergem pe această idee, domnule Dan Barna, acest domn imaculat al politicii româneşti, democraţia şi statul de drept vor eşua”, a spus preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.
Kelemen Hunor a transmis că politica trebuie să se bazeze pe credibilitate şi că ipocrizia trebuie „lăsată în afara Parlamentului”, adresându-i-se, din nou, lui Dan Barna, în special.
„Ar trebui să dezvoltăm o structură politică bazată pe credibilitate, domnule Dan Barna, pe încredere, pentru că numai aşa cetăţenii pot crede în clasa politică. Stimaţi colegi, domnule Dan Barna, ar trebui să lăsăm ipocrizia în afara Parlamentului şi să nu mai propagăm ideea că un principiu este bun, domnule Dan Barna, doar atât timp cât serveşte proriilor interese. Nu se poate spune dimineaţa că o recomandare de la Comisia de la Veneţia trebuie luată în serios, iar seara să spunem că aceeaşi recomandare are caracter consulativ. Se creează confuzie şi haos. Nu ajungem la niciun rezultat dacă unele decizii ale CCR sunt bune, iar seara, spuenm că judecătorii sunt ticăloşi pentru că servesc interese politice obscure”, a zis acesta.