- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Barroso: I-am împărtăşit preşedintelui Băsescu îngrijorarea mea cu privire la creşterea deficitului
Preşedintele CE, Jose Manuel Barroso, a declarat joi că este îngrijorat cu privire la creşterea deficitului bugetar în România, subiect despre care a discutat în întâlnirea de la Bruxelles cu preşedintele Traian Băsescu, menţionând că ţinerea sub control a indicatorului trebuie să fie o prioritate.
Barroso: I-am împărtăşit preşedintelui Băsescu îngrijorarea mea cu privire la creşterea deficitului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"I-am împărtăşit preşedintelui Băsescu îngrijorarea mea cu privire la creşterea deficitului bugetar, a controlului fiscalităţii. Controlul deficitului bugetar trebuie să fie o prioritate", a spus Barroso.
El a adăugat că România trebuie să consolideze măsurile de modernizare radicală a administraţiei publice, ca o condiţie pentru a beneficia de fonduri structurale europene.
"Vom încerca să susţinem aceste reforme la nivel naţional printr-un cadru european", a spus preşedintele CE.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Jose Manuel Barroso a mai arătat că CE şi-a arătat solidaritatea cu poporul român prin asistenţa financiară acordată împreună cu BM şi FMI în 2009, el precizând că la 26 aprilie va sosi o misiune comună la Bucureşti pentru a discuta despre acordarea unei noi tranşe.
Băsescu a avertizat Guvernul, în întâlnirea de marţi, că datele economice indică riscul ca deficitul bugetar să depăşească 7% din PIB în acest an.
Ţinta de deficit bugetar convenită cu Fondul Monetar Internaţional pentru acest an este 5,9% din PIB. Nivelul este deja "foarte mare", potrivit reprezentantul FMI în România şi Bulgaria, Tonny Lybek.
Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat recent că România ar trebui să negocieze cu Fondul posibilitatea ca pentru un an sau doi să permită un deficit bugetar mai mare cu 1-2 puncte procentuale din PIB, iar diferenţa să fie folosită exclusiv pentru proiecte de investiţii cu efect multiplicator în economie.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO