- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Băsescu: Am învăţat să nu mai cred în politicieni. VEZI DECLARAŢIILE PREŞEDINTELUI despre acordul cu FMI şi scutul antirachetă
Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni, în cadrul unei "Ediţii Speciale" la TVR, că a învăţat să nu mai creadă în politicieni, iar premierul vorbeşte exprimând poziţia unei coaliţii. De asemenea, preşedintele a vorbit despre acordul cu FMI şi scutul antirachetă ce va fi amplasat la Deveselu.
Băsescu: Am învăţat să nu mai cred în politicieni (Imagine: George Calin/Mediafax Foto)
Declaraţiile preşedintelui la TVR:
-
Criza asta ne-a arătat un lucru: orice sector de activitate economică neperformant este condamnat în eventualitatea unei crize. Acum am înţeles acest lucru.
-
Eu am ţinut foarte mult să menţinem obiectivul trecerii la euro în 2015. Mai important decât trecerea la euro este să avem un buget stabil.
-
Un an se lucrează la proiect. Abia în partea a doua din 2012 vor veni americanii. Cheltuielile de amplasare sunt în contul Guvernului SUA, inclusiv costurile anuale de întreţinere. Noi trebuie să dezvoltăm infrastucturile care duc la această bază.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FastGlioma ajută neurochirurgii în detectarea tumorilor reziduale. Cum funcționează sistemul cu Inteligență Artificială
-
Guvernul PSD – PNL a distribuit presei scrisoarea Guvernului ucrainean trimisă acum 9 luni care explică de ce George Simion are interdicţie în Ucraina
-
Rareş Bogdan, despre scrisoarea Kievului: Ciolacu minte, şi-l doreşte cu disperare pe Simion în turul 2
-
Iohannis s-a văzut cu Scholz la Berlin: discuţii despre stimularea investiţiilor
-
-
Legat de reacţia Rusiei la scutul antirachetă va trebui să facem o discuţie serioasă când va face o declaraţie preşedintele Medvedev, premierul Putin sau ministrul Afacerilor Externe Lavrov. Nu sunt motive de inflamare nici Moscova-Bucureşti nici Moscova-Washington. Am văzut şi ezitările domnului Geoană şi ale domnului Iliescu. Tipul acesta de oameni ne ţin în loc. România este mai sigură ca niciodată. Gândiţi-vă cum arată o ţară care are mijloace de apărare împotriva rachetelor şi una care nu are mijloace de apărare antirachetă. Când vrei să loveşti o organizaţie ca NATO sau UE nu trebuie să loveşti neapărat la Bruxelles. Un stat are obligaţia să îşi creeze condiţii să elimine posibilitatea unui atac.
-
Nu s-a vorbit de nicio caracteristică reală a scutului. Datele unui astfel de echipament nu se fac publice. Ce se ştie precis este că vor fi rachete care vor distruge alte rachete. Obiectivul SUA este ca acest element de scut care se amplasează în România să fie integrat cândva în scutul NATO. Modelul de rachetă care se va amplasa în România este acum în laboratoare. Testarea primelor rachete se va face în toamna acestui an, deci nu se poate vorbi despre caracteristici. Scutul trebuie să protejeze România şi nu numai. Regiunea va fi protejată de la Deveselu.
-
Trebuiesc mai mulţi bani pentru sănătate, dar câţi? Opţiunea mea este să închidem marile găuri din cheltuielile din sănătate şi vedem dacă mai trebuie bani.
-
Cu Sebastian Lăzăroiu a fost o despărţire în bună înţelegere. Am o relaţie foarte bună cu dânsul şi în continuare şi nu ezit să îi dau un telefon dacă am o problemă politică.
-
Emil Boc a fost un partener loial. Emil Boc şi Vasile Blaga au tot ce le trebuie, dar pentru ceea ce fac. Nu vreau să discut despre alegerile PDL, pentru că se va spune că mă amestec în viaţa partidului. PDL va decide ce face premierul, după alegerile interne.
-
Foarte mulţi au vrut ca România să intre în derapaj. Acest Guvern a reuşit să scoată România din criză, în pofida voinţei multora. Eu consider că aceste măsuri impopulare care au avut efecte nocive enorme au tractat ţara prin criză. Au fost şi mici erori de parcurs, au fost unii care au făcut ilegalităţi, dar acest Guvern a trecut cu ţara prin criză.
-
De la FMI avem doar nişte sume gata să ne fie puse la dispoziţie dacă avem nevoie. România este relaxată. În acest acord sunt foarte multe elemente care vizează integrarea europeană a României. Este un program care exprimă neîncrederea mea şi l-am convins şi pe premier.
-
Cred că suntem la un nivel optim al segmentului privatizat în economia românească. Este evident că dacă statul nu avea în timpul crizei Romgazul ca unitate a statului nu am fi putut face faţă.
-
ANAF-ul este una dintre cele mai ineficiente instituţii. În judeţul meu sunt ANAF Eforie şi ANAF Techirghiol pe aceeaşi stradă. Câte taxe se colectează din Techirghiol?
-
Niciun român nu este îndreptăţit să încalce legea dacă nu stă poliţistul sau inspectorul de la ANAF în spatele lui. Trebuie să ne responsabilizăm asupra obligaţiei de a respecta legea când vine vorba de plata taxelor.
-
Arieratele regiilor sunt colectate în timp, din 2000 încoace, şi obiceiul de a nu plăti la stat, de a nu plăti furnizorii. Nimeni n-a generat zgâlţâituri puternice la regii.
-
Regiile nu erau în atenţia Fondului. Am încercat să trecem la un alt tip de management al regiilor, dar ele au fost întotdeauna parte a algorimului politic. Boierii economiei româneşti sunt cei cărora nu le-a păsat de criză. Partidele aflate la guvernare i-au pus. La regii este o clientelă tranpartinică. Azi e director general, se schimbă guvernarea e director general adjunct, dar e tot pe acolo. Prin management privat voi sparge această clientelă. La regii nimeni nu vizează personalul, nu la personal e problema, ci la optimizarea costurilor.
-
Eu spun din experienţă proprie, de când eram primarul capitalei: am cerut stocurile la RATB. Aveai clor pentru toate WC-urile din România, cizme de cauciuc pentru toată populaţia României, pentru că este o clientelă politică ce trebuie să fie servită. Nu s-a reuşit scoterea managementului regiilor de sub impactul politicului şi atunci am insistat să fie introduse în programul cu Fondul.
-
Putem să tragem oricând 3,1 miliarde de la FMI şi 1,4 miliarde de la UE. Dacă lucrurile merg aşa cum sunt acum nu vom avea nevoie să luăm.
-
Eu mă uit foarte atent, deşi nu e treba mea, la ce se întâmplă cu bugetul. Am învăţat să nu mai cred în politicieni. Premierul vorbeşte exprimând poziţia unei coaliţii.
-
Românilor trebuie să li se spună cinstit unde suntem. Creşterea economică nu se va simţi în buzunare anul acesta. Probabil la mijlocul lui 2012 va începe să se simtă creşterea economică în puterea de cumpărare.
-
Eu cred că nu mai suntem în riscul de derapaj economic. România a fost stabilizată macroeconomic. Acest lucru ne face să fim pregătiţi dacă va izbucni din nou criza.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO