Băsescu: Am o relaţie excepţională cu Mugur Isărescu

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la B1 TV, că are o relaţie excepţională cu guvernatorul BNR Mugur Isărescu.

Urmărește
17 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Am o relaţie excepţională cu Mugur Isărescu

Băsescu: Am o relaţie excepţională cu Mugur Isărescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Am o relaţie excepţională cu guvernatorul Mugur Isărescu", a precizat Traian Băsescu.

Referindu-se la faptul că, duminică, la Guvern, a spus că optimismul BNR privind economia nu are acoperire, şeful statului a afirmat că toţi au avut evaluări greşite.

"Trebuie să fim foarte corecţi toţi. Toţi am avut evaluări greşite. Pornind de la Statistică, de la Comitetul Naţional de Prognoză, şi eu şi el am ieşit şi le-am spus public. După ce am văzut prognoza, m-am consultat cu el. Am ajuns la concluzia că nu sunt eu analistul neamului", a afirmat şeful statului.

El a explicat că a avut "o tresărire de inimă" în aprilie, când a văzut că s-au îndreptat nişte parametri, dar că luna mai nu-i mai dă această speranţă.

Întrebat dacă prin declaraţia de la Palatul Victoria a vrut să lovească în Guvern sau în Mugur Isărescu, Băsescu a spus: "Nu, nici o legătură. În primul rând, toată lumea spune «Mugur Isărescu» şi eu nu am pronunţat numele guvernatorului. De unde până unde «Mugur Isărescu», când eu nu am pronunţat numele guvernatorului. O altă modalitate de manipulare ieftină".

Preşedintele Traian Băsescu le-a spus miniştrilor, duminică, la începutul şedinţei de Guvern, că optimismul Băncii Naţionale a României privind economia nu are acoperire în evoluţiile viitoare, deoarece România va înregistra o scădere a PIB şi în trimestrul II şi va intra în recesiune, asigurând însă că va rămâne un partener al Guvernului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici