Băsescu, aşteptat la Şepreuş de mii de oameni şi ansambluri folclorice
Preşedintele a participat la sfinţirea crucii martirilor rebeliunii anticomuniste care a avut loc în 31 iulie 1949 şi la o slujbă religiosă în memoria eroilor locali.
De pe o scenă amplasată în centrul localităţii, istoricii şi contemporani ai rebeliunii au relatat despre cei cinci localnici împuşcaţi, cei trei sute de deportaţi în Dobrogea şi zeci de condamnaţi politic.
Băsescu a urcat pe scenă şi s-a declarat onoarat să se afle într-o localitate în care oamenii s-au revoltat împotriva comunismului.
"Am simţit deja azi, dincolo de fluierăturile din Parlament şi dincolo de ce a urmat după condamnarea comunismului, inclusiv procesul de suspendare a preşedintelui, că am perfectă dreptate. (…) Probabil că toţi cei care încă nu au reuşit să îşi schimbe năravurile de dinainte de 1989 ar trebui să vină la Şepreuş, pentru că aici au stat şi au luptat martirii ucişi pentru a fi pildă la ce păţesc cei care luptă cu un regim criminal pentru drepturile lor", a spus preşedintele.
Acesta a primit din partea autorităţilor locale o diplomă de cetăţean de onoare, dar şi o iconiţă, după care a semnat în cartea de oaspeţi a localităţii.
Pe scena de la Şepreuş au urcat ansambluri folclorice, iar la plecarea lui Traian Băsescu, localnicii s-au îmbulzit pentru a se poza cu acesta sau pentru un autograf.
Preşedintele Traian Băsescu a ajuns, sâmbătă dimineaţă, în localitatea arădeană Pâncota, unde a vizitat un târg, dar a intrat şi într-o fabrică locală de componente pentru autoturisme.