- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (04.07.2016, 08:01)
- Cătălina Mănoiu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Băsescu: Brexit implică reducerea contribuţiilor la bugetul UE. România trebuie să aibă 3 priorităţi
Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, duminică seara, că România trebuie să aibă ca priorităţi, în contextul Brexit, efectele asupra alocăriii de fonduri, asupra pieţei forţei de muncă din Marea Britanie şi accesul tinerilor români la educaţie.
Urmărește
988 afișări
Băsescu: Brexit implică reducerea contribuţiilor la bugetul UE. România trebuie să aibă 3 priorităţi (Imagine: Stefan Micsik/ Mediafax Foto)
''România trebuie să aibă câteva priorităţi în acest proces care implică reducerea contribuţiilor la bugetul UE, Marea Britanie contribuia cu 13 milioane de euro, era unul dintre marii contributori, foarte probabil va afecta ţările beneficiare. În primul rând trebuie privit la efectele asupra alocărilor pentru România, în al doilea rând la efectele asupra pieţei forţei de muncă din Marea Britanie care ar putea afecta cetăţeni români care temporar lucrează în Marea Britanie (…) a treia problemă este legată de accesul la educaţie a tinerilor români'', a spus Băsescu la B1 TV.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu este desemnat Premierul României
-
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
El a subliniat că Marea Britanie nu este un stat barbar, iar românii care muncesc în baza unui contract de muncă vor putea să îşi continue activitatea şi în contextul Brexit.
Fostul preşedinte a afirmat că procesul de ieşire a Marii Britanii din UE nu este unul de tip "îmi iau pălăria şi plec", afirmând că sunt obligaţii asumate ce trebuie duse la îndeplinire.
Traian Băsescu a mai spus că nu pot fi considerate egale problemele pe care le au statele ce au frontieră la Oceanul Atlantic cu cele din zona Mării Negre, situaţia fiind mult mai fluidă pentru România.
Acesta a susţinut că România nu trebuie să piardă niciun euro din bugetul 2014-2020, pentru că resurse există, oferind ca exemplu politica agricolă comună.
Băsescu a afirmat că ţara noastră trebuie să militeze pentru continuarea procesului care a început cu reforma politicii agricole comune făcute în mandatul de comisar a lui Dacian Cioloş, perioadă în care diferenţele dintre statele membre s-au mai redus.
Citeşte şi: Fostul preşedinte Traian Băsescu: Ce ai făcut, David Cameron? E momentul solidarităţii depline pentru cei rămaşi în UE
Citeşte şi: REFERENDUM MAREA BRITANIE. Primele reacţii ale Brexitului în România. Iohannis i-a chemat pe Cioloş, Isărescu şi pe liderii partidelor la consultări. Băsescu: Ce ai făcut, David Cameron?
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe