- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Băsescu cere Guvernului să lanseze mai repede în dezbatere noua lege a sănătăţii
Preşedintele Traian Băsescu a cerut Guvernului să lanseze mai repede în dezbatere publică noua lege a sănătăţii, el avertizând asupra riscului ca actualul sistem de sănătate să se prăbuşească în timp ce autorităţile îşi acordă termene largi pentru a privi la proiectul de lege.
Băsescu cere Guvernului să lanseze mai repede în dezbatere noua lege a sănătăţii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Dacă tot vorbim de responsabilitate, am înţeles că ne-am luat termene largi să privim în continuare la legea sănătăţii. Priviţi, priviţi la această lege până când se va prăbuşi actualul sistem de sănătate. Recomandarea mea este că poate scurtaţi termenul şi poate lansaţi mai repede legea în dezbatere", a declarat şeful statului, adresându-se membrilor Guvernului.
El a făcut această declaraţie cu ocazia ceremoniei de depunere a jurământului de către noul ministru al Mediului, Attila Korodi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Netanyahu a declarat că există progrese în negocierile cu Hamas în Gaza. O rachetă lansată de Houthi a fost interceptată deasupra Israelului
-
11 oferte depuse pentru construirea unui drum de mare viteză pe litoral
-
O nouă prelevare de organe la Spitalul Nicolae Oblu Iaşi. Inima şi plămânii, în Elveţia şi Grecia
-
Ciolacu: Sărbătoarea Crăciunului ne reaminteşte valoarea comuniunii şi a dorinţei de a face bine
Proiectul noii legi a sănătăţii ar putea fi finalizat până la sfârşitul lunii aprilie, urmând să intre în dezbatere publică, a anunţat, recent, la Suceava, ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli.
Ritli a afirmat, într-o conferinţă de presă, că o formă a proiectului noii legi a sănătăţii, care să poată fi discutată într-o manieră corespunzătoare, în dezbatere publică, va putea fi realizată până la sfârşitul acestei luni.
El a spus că dacă proiectul de lege anterior a fost mai "amplu", "mai radical în a aduce sistemul privat în gestionarea fondului public", în prezent s-a ales o altă variantă, astfel încât să existe un echilibru pe acest segment.
"Dacă proiectul de lege cadru anterior a fost mai amplu, mai radical în a aduce sistemul privat în gestionarea fondului public, şi văzând că această formă nu este agreată de populaţie şi de profesionişti, noi am mers pe o altă variantă, respectiv să fie un echilibru între acest segment, chiar populaţia să hotărască care să fie ponderea între public şi privat", a explicat Ritli.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.