- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Băsescu: Dacă promulgam modificarea Cpp, ieşea de sub urmărire penală "clientela politică"
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că, dacă ar fi promulgat modificările Cpp, ar fi ieşit de sub urmărire penală persoane precum Patriciu, Tender, Năstase, Şereş, Păcuraru, Chiuariu, Nagy, Remeş, Mihăilescu, apreciind că ţinta actului normativ era "clientela politică".
Băsescu: Dacă promulgam modificarea Cpp, ieşea de sub urmărire penală "clientela politică"
Referindu-se la cererea pe care a adresat-o Parlamentului de reexaminare a legii de aprobare a modificărilor la Codul de procedură penală, preşedintele Băsescu s-a referit la prevederile cuprinse în acest act normativ potrivit cărora durata anchetei se limitează la 6 luni, cu posibilitatea prelungirii doar în cazuri complexe.
Şeful statului a amintit că, recent, carabinierii au probat în Italia existenţa unei structuri mafiote după o anchetă de 12 ani, terminată cu arestări. Băsescu s-a întrebat retoric ce-ar fi putut face aceşti carabinieri în condiţiile în care ancheta, potrivit legii, nu ar fi putut dura mai mult de 6 luni.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
„Gladiator II” sub lupa istoricilor: Ficţiune spectaculoasă sau adevăr denaturat?
-
Ion Cristoiu: Stalingrad: Românii dădeau cu ciocanul în tancurile ruseşti ca să le oprească!
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
El a adăugat că, dacă ar fi promulgat această lege, ar fi ieşit de sub urmărire penală "numai din dosare publice", Dinu Patriciu, Ovidiu Tender, Radu Mazăre, Adrian Năstase, Codruţ Şereş, Decebal Traian Remeş, Paul Păcuraru, Zsolt Nagy, Şerban Mihăilescu şi Tudor Chiuariu.
Băsescu s-a referit şi la prevederea potrivit căreia, consecinţele grave ale infracţiunilor de delapidare şi evaziune fiscală se cuantifică începând de la 30 de milioane de lei, adică 10 milioane de euro, sumă la care s-a ajuns plecând de la cea prevăzută în prezent de lege, care este de 200 de mii de lei.
"Foarte multe dosare aflate pe rol, în care s-au produs evaziuni fiscale şi delapidări, se află în afara posibilităţii de a mai fii sancţionate de instanţe", a mai spus şeful statului.
Potrivit acestuia, toţi cei care au făcut evaziuni fiscale de mai puţin de 10 milioane de euro "se pot culca liniştiţi dacă mâine intră în vigoare aceste modificări", în condiţiile în care aceste procese durează foarte mult.
Băsescu a mai spus că durata proceselor ar fi mult mărită şi prin aplicarea prevederilor potrivit cărora expertizele în procese obligatorii dacă sunt cerute de una dintre părţile aflate în proces.
Legea de aprobare a OUG 60/2006 a fost adoptată de Camera Deputaţilor în data de 22 octombrie şi trimisă la promulgare în 5 noiembrie.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 09:35
-
astăzi, 09:32