Băsescu: Dacă R.Moldova va fi guvernată democratic, prioritatea noastră este normalizarea relaţiilor

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Drobeta Turnu Severin, că speră că forţele democratice vor ajunge la o înţelegere pentru ca "Republica Moldova să îşi ia drumul către UE", menţionând că partea română doreşte normalizarea relaţiilor bilaterale.

17 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Dacă R.Moldova va fi guvernată democratic, prioritatea noastră este normalizarea relaţiilor

Băsescu: Dacă R.Moldova va fi guvernată democratic, prioritatea noastră este normalizarea relaţiilor

În încheierea discursului susţinut la Congresul Internaţional al Jurnaliştilor români, Traian Băsescu a şi-a exprimat speranţa că Republica Moldova va intra în Uniunea Europeană.

"Îmi manifest speranţa că forţele democratice vor ajunge la o înţelegere pentru ca Republica Moldova să îşi ia drumul către Uniunea Europeană. (...) Vă asigur că de la 1 ianuarie 2007 nu veţi găsi un document oficial fără Republica Moldova", a afirmat preşedintele

Băsescu a mai declarat că susţine Republica Moldova în drumul său către UE.

"România va susţine fără rezerve drumul către Uniunea Europeană. Acolo înţelegem noi că ne putem întâlni fraţii noştri de peste Prut, în interiorul Uniunii Europene", a spus Băsescu.

Întrebat de un jurnalist de la Chişinău care sunt priorităţile Bucureştiului în condiţiile în care Republica Moldova va fi guvernată democratic, Băsescu a declarat că partea română doreşte normalizarea relaţiilor cu Chişinăul.

"România poate face pentru Republica Moldova mai mult decât a făcut Polonia pentru Ucraina şi Suedia pentru ţările baltice. Prioritatea este o normalizare a relaţiilor dintre România şi celelalte state vecine şi se va face rapid după instalarea noii puteri (din Republica Moldova - n.r.)", a spus Băsescu.

Alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova au avut loc la 29 iulie. Pragul electoral a fost depăşit de cinci partide politice: Partidul Comuniştilor din Republica Moldova, care va deţine 48 de mandate, Partidul Liberal Democrat - 18 mandate, Partidul Liberal - 15 mandate, Partidul Democrat - 13 mandate şi Alianţa Moldova Noastră - şapte mandate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici