- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Băsescu, despre declaraţiile ambsadorului olandez: Probabil ambasadorul la Haga sau MAE să răspundă
Şeful statului a declarat, joi, întrebat despre declaraţiile ambasadorului olandez potrivit cărora trei ani nu s-a făcut nimic pentru progrese în justiţie, că probabil MAE trebuie să răspundă, el adăugând că nu este obligatoriu ca ambasadorii să ştie situaţia în ţările în care sunt acreditaţi.
Băsescu, despre declaraţiile ambsadorului olandez: Probabil ambasadorul la Haga sau MAE să răspundă (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)
Întrebat cum comentează afirmaţiile ambasadorului Olandei, Traian Băsescu a răspuns: "Nu mi se pare normal ca un şef de stat să intre în dispute cu un ambasador. Fie şi al Olandei. Dar asta... Probabil avem ambasador la Haga să-i răspundă sau poate la Ministerul de Externe cineva".
El a ţinut să menţioneze că "nu este obligatoriu ca ambasadorii să ştie situaţia în ţările în care sunt acreditaţi".
Ambasadorul Olandei la Bucureşti, Tanya Van Gool, declară, într-un interviu pentru MEDIAFAX, că reticenţele ţării sale faţă de aderarea României în acest stadiu la Schengen ţin de faptul că politicienii de la Haga nu pot explica alegătorilor lor că lucrurile stau bine, pentru că au văzut că nu e aşa.
ULTIMELE ȘTIRI
-
„Oricine intră în parlament, intră în Rusia”, afirmă președintele Georgiei, Salome Zourabichvili
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
-
Vin banii europeni. Cum pot companiile să obţină finanţare de peste 1 milion de euro şi ce condiţii trebuie să bifeze
-
„Gladiator II” sub lupa istoricilor: Ficţiune spectaculoasă sau adevăr denaturat?
"Politicienii olandezi nu pot explica cetăţenilor care i-au ales că lucrurile stau bine, pentru că au văzut că lucrurile nu stau bine", susţine diplomatul olandez.
Diplomatul olandez susţine că în primii trei ani de după aderarea României la UE, în 2007, nu s-a întâmplat nimic pentru realizarea progreselor necesare în justiţie, prevăzute de MCV, ci doar în ultimul an au început acţiuni în acest sens.
Tanya Van Gool precizează că Olanda aşteaptă următoarele două rapoarte ale CE pe tema justiţiei pentru o evaluare a progreselor înregistrate de România în acest domeniu, precizând că prin raport al CE înţelege doar rapoartele finale, care conţin şi evaluările de natură politică şi care sunt publicate anual în luna iulie, şi nu documentele interimare de genul celui publicat vineri.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO