Băsescu, despre Offshore: Atleţii bătăliei sunt Dragnea şi Tăriceanu. Se luptă pentru interese proprii

Fostul preşedinte al României Traian Băsescu a declarat miercuri că preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, sunt atleţii bătăliei care se luptă pentru interesele proprii în privinţa legii Offshore.

Urmărește
1006 afișări
Imaginea articolului Băsescu, despre Offshore: Atleţii bătăliei sunt Dragnea şi Tăriceanu. Se luptă pentru interese proprii

Băsescu, despre Offshore: Atleţii bătăliei sunt Dragnea şi Tăriceanu. Se luptă pentru interese proprii

„În Parlamentul României este o bătălie fără menajamente pentru legea offshore care vizează taxarea extracţiei de gaze din Marea Neagră. <Atleţii> bătăliei sunt Dragnea şi Tăriceanu. Tăriceanu vrea taxe cât mai mici pentru a-şi satisface clientela şi a răspunde pozitiv loby-ului OMV şi EXXON, în timp ce Dragnea, supărat că nu a fost dus în America, se răzbună şi introduce taxe care fac practic necompetitive pe piaţă gazele româneşti din Marea Neagră favorizând astfel GAZPROM. În această dispută purtată de cei doi aranjori prin servitorii de meserie Iulian Iancu pentru Dragnea şi Varujan Vosganian pentru Tăriceanu, lipseşte un element esenţial: Interesul României”, a scris fostul preşedinte, Traian Băsescu, pe Facebook.

Acesta susţine că deciziile privind gazele din Marea Neagră sunt luate doar de Liviu Dragnea şi de Călin Popescu Tăriceanu, nu de guvern şi specialiştii.

„Mă întreb, de unde până unde, deciziile în privinţa unui subiect precum resursele de gaze ale ţării sunt gestionate de doi preşedinţi de partide sau de preşedinţii celor două camere. Unde este guvernul, unde sunt specialiştii, unde este interesul României ?”, a adăugat Băsescu.

Camera Deputaţilor a votat, în plenul de miercuri, retrimiterea la Comisii a Legii offshore care stabileşte criteriile exploatării gazelor din Marea Neagră, decizia venind la solicitarea liderului UDMR, Kelemen Hunor.

Votul în plenul de miercuri, vine după ce comisiile reunite ale Camerei Deputaţilor au adoptat, marţi, în şedinţă comună, raportul privind Legea offshore, care stabileşte modul de exploatare a gazelor din Marea Neagră, cu noi amendamente.

Deputaţii PSD au propus şi au adoptat schimbarea modului de impozitare a veniturilor suplimentare obţinute de investitori prin Legea offshore, prin votul dat marţi în comisiile reunite din Camera Deputaţilor.

În cadrul dezbaterii de marţi din Comisii, liderul deputaţilor ALDE, Varujan Vosganian, a declarat, marţi, la dezbaterea din comisii a Legii offshore, că parlamentarii formaţiunii nu vor vota amendamentele, pentru că nu există un punct de vedere al Guvernului şi nici un impact bugetar, după care aleşii ALDE au părăsit şedinţa.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, referindu-se la proiectul legii offshore, că deputaţii ALDE care fac parte din Comisia de industrii ”fost luaţi pe nepregătite cu serie de modificări prezentate la comisie în ultimul moment”.

”Am fost luaţi pe nepregătite cu serie de modificări prezentate la comisie în ultimul moment. Aceste modificări au indus colegilor mei un sentiment de incertitudine legat de soliditatea propunerilor, pentru că ele nu au fost însoţie de nicio notă explicativă legată de efectele financiare pe care le produc. Colegii mei vor un proiect care să reflecte echilibrat care să ţină cont de interesele investitotirlor, de a aduce câştiguri pentru stat şi de a exploata resursele României”, a declarat preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici