- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (03.10.2018, 15:51)
- Diana Grigore
Băsescu, despre Offshore: Atleţii bătăliei sunt Dragnea şi Tăriceanu. Se luptă pentru interese proprii
Fostul preşedinte al României Traian Băsescu a declarat miercuri că preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, sunt atleţii bătăliei care se luptă pentru interesele proprii în privinţa legii Offshore.
Urmărește
1006 afișări
Băsescu, despre Offshore: Atleţii bătăliei sunt Dragnea şi Tăriceanu. Se luptă pentru interese proprii
„În Parlamentul României este o bătălie fără menajamente pentru legea offshore care vizează taxarea extracţiei de gaze din Marea Neagră. <Atleţii> bătăliei sunt Dragnea şi Tăriceanu. Tăriceanu vrea taxe cât mai mici pentru a-şi satisface clientela şi a răspunde pozitiv loby-ului OMV şi EXXON, în timp ce Dragnea, supărat că nu a fost dus în America, se răzbună şi introduce taxe care fac practic necompetitive pe piaţă gazele româneşti din Marea Neagră favorizând astfel GAZPROM. În această dispută purtată de cei doi aranjori prin servitorii de meserie Iulian Iancu pentru Dragnea şi Varujan Vosganian pentru Tăriceanu, lipseşte un element esenţial: Interesul României”, a scris fostul preşedinte, Traian Băsescu, pe Facebook.
Acesta susţine că deciziile privind gazele din Marea Neagră sunt luate doar de Liviu Dragnea şi de Călin Popescu Tăriceanu, nu de guvern şi specialiştii.
„Mă întreb, de unde până unde, deciziile în privinţa unui subiect precum resursele de gaze ale ţării sunt gestionate de doi preşedinţi de partide sau de preşedinţii celor două camere. Unde este guvernul, unde sunt specialiştii, unde este interesul României ?”, a adăugat Băsescu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Cseke Attila: Sporul de antenă trebuie eliminat
-
Suspect arestat după ce ar fi înjunghiat mortal două persoane într-un parc din Germania
-
Avertismentul lansat de premierul polonez Tusk: UE trebuie să se înarmeze pentru a „supravieţui” unei lumi incerte
Camera Deputaţilor a votat, în plenul de miercuri, retrimiterea la Comisii a Legii offshore care stabileşte criteriile exploatării gazelor din Marea Neagră, decizia venind la solicitarea liderului UDMR, Kelemen Hunor.
Votul în plenul de miercuri, vine după ce comisiile reunite ale Camerei Deputaţilor au adoptat, marţi, în şedinţă comună, raportul privind Legea offshore, care stabileşte modul de exploatare a gazelor din Marea Neagră, cu noi amendamente.
Deputaţii PSD au propus şi au adoptat schimbarea modului de impozitare a veniturilor suplimentare obţinute de investitori prin Legea offshore, prin votul dat marţi în comisiile reunite din Camera Deputaţilor.
În cadrul dezbaterii de marţi din Comisii, liderul deputaţilor ALDE, Varujan Vosganian, a declarat, marţi, la dezbaterea din comisii a Legii offshore, că parlamentarii formaţiunii nu vor vota amendamentele, pentru că nu există un punct de vedere al Guvernului şi nici un impact bugetar, după care aleşii ALDE au părăsit şedinţa.
Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, referindu-se la proiectul legii offshore, că deputaţii ALDE care fac parte din Comisia de industrii ”fost luaţi pe nepregătite cu serie de modificări prezentate la comisie în ultimul moment”.
”Am fost luaţi pe nepregătite cu serie de modificări prezentate la comisie în ultimul moment. Aceste modificări au indus colegilor mei un sentiment de incertitudine legat de soliditatea propunerilor, pentru că ele nu au fost însoţie de nicio notă explicativă legată de efectele financiare pe care le produc. Colegii mei vor un proiect care să reflecte echilibrat care să ţină cont de interesele investitotirlor, de a aduce câştiguri pentru stat şi de a exploata resursele României”, a declarat preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.
Citește pe alephnews.ro: Dezbateri cruciale la Davos: Liderii europeni discută viitorul economic al Europei în era Trump
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Prințul Harry soluționează procesul împotriva tabloidelor lui Rupert Murdoch. News Group Newspapers și-a cerut scuze public
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 17:41
Suferinţa continuă în Gaza: familiile îşi caută morţii sub ruine
-
astăzi, 17:12
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1064. Zelensky: Scholz promite că Germania va discuta în curând cu aliaţii săi despre garanţiile de securitate pentru Ucraina / Ucraina se va alătura NATO dacă Trump doreşte / Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace