- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Băsescu, despre varianta de premier tehnocrat: Deocamdată cuvântul de ordine e stabilitatea. Vezi declaraţiile preşedintelui
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi seară, la TVR1, întrebat despre varianta unui premier tehocrat, că "deocamdată cuvântul de ordine este stabilitatea".
Băsescu, despre varianta de premier tehnocrat: Deocamdată cuvântul de ordine e stabilitatea (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
Cele mai importante declaraţii de la TVR1:
- Despre scutul antirachetă şi Rusia: România şi-a asumat nişte obligaţii, elemente ale scutului antirachetă româno-american deocamdată - şi mai târziu va deveni un scut NATO - se vor amplasa. Ne vedem de interesul nostru naţional şi tratăm cu respect poziţia oricui.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Alegeri prezidenţiale 2024. Ce arată cele mai recente sondaje publicate. Cine ar putea intra în turul doi
-
Bucureştenii decid viitorul oraşului: Referendum crucial în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale. Iată ce trebuie să ştii
-
Euro a scăzut la cel mai jos nivel din 2022 din cauză că pieţele se aşteaptă la o nouă scădere de dobândă. Din păcate şi din economia reală vin veşti proaste: sectorul privat din zona euro a scăzut dintr-o dată şi se duce înspre contracţie
- Despre statutul minorităţilor: L-aş adopta azi, dacă aş putea, pentru că ştiu ce este în Statutul minorităţilor. Este o colecţie de drepturi pentru toate minorităţile, nu numai pentru minoritatea maghiară, luată din toate legile. Nu e nimic nou. Ideea UDMR a fost să pună totul într-o lege.
- avem şi firme incorecte. Foarte multe firme. Spre exemplu, mă uitam acum la licitaţiile de la Ministerul Transporturilor. S-au licitat nouă tronsoane de autostradă pe coridorul patru pan-european. La cinci contracte nu sunt probleme, se vor semna mâine. La patru s-au făcut contestaţii şi cel puţin pe unul dintre cei care au făcut contestaţiile îl ştiu de meserie descurcăreţ.
- nu putem discuta despre reducerea CAS-ului atâta timp cât avem evaziune în această zonă. Cât timp e o olimpiadă, cine păcăleşte mai bine statul, nu avem cum să reducem CAS-ul.
- Despre referendumul din Bucureşti: E o bătălie politică, care nu va duce nicăieri. Vor cheltui bani. Eu am provocat referendumuri, dar am avut decenţa să le pun de fiecare dată când erau şi alegeri
- acest Parlament a fost ales pe Constituţia existentă. Ce intenţionez eu ca program este ca în perioada imediat următoare să trimit pe circuit proiectul de revizuire a Constituţiei. Va trebui să trimitem la Consiliul Legislativ pentru un aviz, apoi la Curtea Constituţională.
- planul de reorganizare a României va fi stabilit de majorităţi parlamentare, nu de minorităţi. Nu sunt partizanul concentrării într-o regiune a unei minorităţi. Până la urmă, discuţiile trebuie începute. Nimeni nu va putea trece o astfel de lege în forma pe care o vrea Băsescu, pe care o vrea Emil Boc sau în forma pe care o vreţi dumneavoastră sau Marko Bela. Va trece în forma pe care o va vota Parlamentul
- am reclamat de multe ori ce s-a întâmplat cu banii din Fondul Naţional. Să nu vă gândiţi că Tăriceanu a furat banii.
- foarte curând noul Birou Permanent Naţional va avea o discuţie internă. Probabil, săptămâna viitoare, peste două săptămâni, vor analiza şi soluţiile de relansare a guvernării.
- Aşa cum se văd lucrurile, cred că vom avea o creştere economică mai mare de două procente.
- obiectivul meu nu mai e legat de procentele PDL-ului în 2012.
- Despre programul cu FMI: nu este un program care s-a discutat numai cu preşedintele, este un program discutat cu Guvernul. Am încredere că această coaliţie va îndeplini programul. De data aceasta, nu a existat niciun punct din programul cu Fondul care să fi fost reportat. Este clar că este un guvern impopular.
- Despre majorarea TVA: nu fac o critică la adresa premierului.
- Despre un premier tehnocrat: fac apel la stabilitate politică. La începutul lunii viitoare, România iese pe piaţa internaţională pentru a se finanţa prin emisiune de bonduri. Ce ne lipseşte ca să avem un cost ridicat la împrumut este ideea de instabilitate politică, imediat dobânzile ar creşte. Eu nu spun că un premier independent sau politic produce instabilitate, ci începerea unor lungi dezbateri legate de înlocuirea guvernului, de condiţiile de susţinere, generează ceea ce se numeşte instabilitate. Avem un guvern, avem o coaliţie şi mergem înainte şi vrem stabilitate. Nu voi face nimic ce ar putea să afecteze stabilitatea politică. Nu putem risca să rămânem fără guvern sau cu un guvern instabil.
- perspectiva nu este rea, întărirea leului nu a afectat exporturile, mă uit la investiţii si încep să fiu optimist.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO