- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (11.12.2013, 21:17)
- Adelina Dragomir
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Băsescu: Eu nu voi participa la ceremonia de depunere a jurământului de către Lucian Bolcaş pentru CC
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că nu va participa la ceremonia de depunere a jurământului de către Lucian Bolcaş ca judecător al Curţii Constituţionale, arătând că i se pare "inadmisibil" să fie numit la CC "un om cu mentalitatea" acestuia.
Urmărește
809 afișări
Băsescu:Eu nu voi participa la ceremonia de depunere a jurământului de către Lucian Bolcaş pentru CC
"Eu nu voi participa la ceremonia de depunere a jurământului de către acest domn", a spus preşedintele Băsescu, într-o emisiune a postului B1 TV.
Preşedintele a menţionat că legea Curţii Constituţionale spune că un nou judecător depune jurământul în faţa preşedintelui României şi a preşedinţilor celor două Camere.
"Nu ştiu care este impactul, dar eu nu voi participa la o astfel de ceremonie când e vorba de Bolcaş şi această ceremonie nu se va desfăşura la Cotroceni, poate să se desfăşoare unde vor ei", a spus Băsescu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
Şeful statului a precizat că nu sunt prevăzute sancţiuni şi nici nu ştie cum vor interpreta juriştii, dacă, în absenţa preşedintelui, jurământul este valabil sau nu. "Probabil că va fi", a mai spus el.
Traian Băsescu a adăugat: "Mi se pare inadmisibil să numeşti în Curtea Constituţională un om cu mentalitatea şi gândirea lui Lucian Bolcaş. Oricât s-ar supăra pe mine, nu pot să uit dispreţul pe care îl are pentru statul de drept şi l-a manifestat anul trecut în vară fără rezerve, dar şi de-a lungul întregii cariere politice şi are şi probleme de antisemitism demonstrate", a mai spus Băsescu.
Întrebat dacă absenţa sa ar putea bloca numirea lui Bolcaş la Curtea Constituţională, Băsescu a spus că e greu, pentru că nu există o prevedere constituţională.
"Un ministru nu poate să îşi înceapă activitatea până nu depune jurământul în faţa preşedintelui, dar e prevedere constituţională. La judecătorii CC e prevedere în legea Curţii Constituţionale. Nu îmi dau seama dacă are acelaşi impact", a menţionat el.
"Problema este a lor, să găsească şi soluţia politică", a mai spus Băsescu.
Fostul parlamentar PRM Lucian Bolcaş a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că a fost propus de PSD pentru a fi judecător la CC şi că a acceptat, considerând că este "o onoare".
"Am fost propus de PSD. Evident că voi accepta, este o onoare", a precizat Bolcaş.
Întrebat când anume va fi numit, el a declarat că "probabil săptămâna viitoare, deoarece pe 18 decembrie expiră mandatul Iuliei Motoc".
Iulia Motoc anunţa, duminică, pe Facebook, că mai are doar o săptămână ca judecător la Curtea Constituţională, după care va pleca judecător la CEDO.
"Ultima săptămână ca judecător al Curţii Constituţionale. Pe 18 decembrie voi depune jurământul ca judecător al CEDO, la Strasbourg", scria Iulia Motoc pe contul său de Facebook.
Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a ales-o, în 2 octombrie, pe Iulia Motoc pentru funcţia de judecător la CEDO, dintre cele trei propuneri înainte de România.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe