Băsescu face apel către români să meargă la vot

Preşedintele Traian Băsescu a făcut, joi, un apel către români să meargă la vot la alegerile parlamentare din 30 noiembrie, argumentând că este nevoie de un Parlament cât mai reprezentativ, care să poată lua măsuri pentru diminuarea efectelor crizei economice.

Urmărește
11 afișări
Imaginea articolului Băsescu face apel către români să meargă la vot

Băsescu face apel către români să meargă la vot (Imagine: Mediafax Foto)

Într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Cotroceni, şeful statului a arătat că cercetările sociologice indică o slabă participare la vot la alegerile din 30 noiembrie.

"Apelul meu către români este să participe la vot", a declarat Băsescu, menţionând că sunt câteva motive extrem de serioase pentru care participarea la acest scrutin este foarte importantă.

Primul motiv şi cel mai important este, în opinia preşedintelui, faptul că în România a început să se resimtă criza globală şi criza economică va continua să afecteze românii în perioada următoare.

"Din acest motiv, avem nevoie de un Parlament cât mai reprezentantiv, care să-i reprezinte pe toţi românii şi care să poată lua măsurile necesare pentru diminuarea efectelor crizei", a subliniat Băsescu.

Potrivit şefului statului, cel de-al doilea motiv pentru care românii trebuie să participe la vot este legat de modul de desfăşurare a alegerilor.

"Este prima oară când politicul a răspuns aspiraţiilor românilor de a vota persoane şi nu liste de partid", a menţionat preşedintele, potrivit căruia "parlamentarii vor fi mult mai legaţi faţă de colegiul electoral pe care îl reprezintă".

"De asemenea, aş sublinia că există o coincidenţă, o coincidenţă importantă din punctul de vedere al simbolisticii. Din întâmplare, aceste alegeri sunt foarte apropiate ca dată de împlinirea a 18 ani de la Revoluţia din decembrie '89 (n.r. - în decembrie se împlinesc 19 ani de la Revoluţie). Este o vârstă de maturitate a democraţiei în România. Pentru ca noi să fim aici, să putem vota liber, la Timişoara, la Sibiu, la Bucureşti şi în multe alte locuri din ţară au murit oameni. Avem responsabilitatea să respectăm jertfa lor, care, printre altele, a fost şi pentru libertatea de a alege şi a fi ales", a mai spus Traian Băsescu.

Totodată, şeful statului i-a rugat pe cei care doresc să profite de "minivacanţa" care urmează şi să plece din localitate "să găsească posibilitatea" să se afle în localităţile lor şi să-şi exprime votul.

"Aş spune că avem nevoie de un Parlament care să reprezinte voinţa românilor şi nu indiferenţa românilor", a conchis Băsescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici