Băsescu face apel la autorităţi să utilizeze fondurile eficient, nu în funcţie de ciclul electoral

Preşedintele Traian Băsescu a făcut, sâmbătă, un apel către autorităţile locale, să utilizeze cât mai eficient fondurile pe care le au la dispoziţie, şi nu în funcţie de ciclurile electorale.

Urmărește
15 afișări
Imaginea articolului Băsescu face apel la autorităţi să utilizeze fondurile eficient, nu în funcţie de ciclul electoral

Băsescu face apel la autorităţi să utilizeze fondurile eficient, nu în funcţie de ciclul electoral (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Esenţial în perioda următoare este gestionarea resurselor financiare. (…) Politicianul are tentaţia folosirii sursei financiare în funcţie de ciclurile electorale. Ceea ce vă sfătuiesc, pentru că nu am cum să vă cer, este să utilizaţi banii bazându-vă pe eficienţa proiectelor, şi nu pe evenimentele politice care urmează", a spus Băsescu.

Potrivit preşedintelui, întreaga clasă politică, în care s-a autoinclus, "a batjocorit" în 2008 banii destinaţi investiţiilor, aceştia fiind "împrăştiaţi peste tot în ţară" şi investiţi masiv în consum.

Băsescu a adăugat că s-a autoinclus în această clasă politică pentru a nu se simţi atacaţi ceilalţi politicieni sau reprezentanţi ai Guvernului, deşi el personal nu a avut ca responsabilitate gestionarea fondurilor.

"Este un apel la cheltuirea utilă a banilor pe care îi aveţi în administraţie şi nu puneţi impresia că interesul politic este deasupra interesului de a gestiona cu responsabilitate banii pe care îi aveţi la dispoziţie. Cred că România nu ar putea suporta un al treilea an consecutiv în care resursele financiare sunt dirijate după interese politice, şi nu după priorităţi. A fost un an 2007 plin de alegeri, 2008 la fel, România nu mai poate suporta şi un 2009 cu o utilizare incorectă a resurselor", a afirmat Traian Băsescu.

În opinia acestuia, acum trebuie făcut ceea ce este de făcut, indiferent de intersele politice.

"Indiferent care sunt interesele politice la nivel local sau central, sugestia mea este să se facă ce trebuie acum, restructurarea administraţiei, fie că este centrală sau locală, bazându-ne pe optimizarea utilizării forţei de muncă şi pe optimizarea cheltuielilor pe forţa de muncă în raport cu cheltuielile pentru investiţii", a afirmat Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici