Băsescu: Guvernele român şi italian au „responsabilităţile majore” pentru situaţia creată

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, că guvernele italian şi român au responsabilităţile majore pentru situaţia creată în legătură cu românii din Italia şi a cerut Executivului de la Bucureşti să garanteze o bună cooperare cu omologii de la Roma.

3 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Guvernele român şi italian au „responsabilităţile majore” pentru situaţia creată

Băsescu, guvernele român şi italian au „responsabilităţile majore” pentru situaţia creată

„Atât guvernul italian, cât şi cel român au responsabilităţi majore pentru situaţia creată. Din acest motiv, cer instituţiilor statului român şi guvernului României să-şi asume responsabilităţile pe care le are şi să garanteze o bună cooperare cu instituţiile italiene şi cu guvernul Italiei”, a spus Băsescu.

În declaraţia susţinută duminică la Cotroceni, Băsescu s-a referit şi la taberele ilegale de la periferia marelor oraşe europene – în mod deosebit la cele din Italia, remarcând faptul că acestea nu sunt un fenomen nou, ci există dinainte de aderarea României la Uniunea Europeană. „Existenţa lor este în primul rând o consecinţă a politicilor aplicate de ţările gazdă, inclusiv de autorităţile locale respective”, a spus Băsescu.

El s-a referit şi la declaraţiile oamenilor politici din Italia. „Un om politic responsabil nu poate decupa doar secvenţele care îi convin, trebuie să privim adevărul în faţă, în integralitatea lui”, a spus Băsescu.

Potrivit acestuia "adoptarea unor măsuri pripite poate introduce confuzii şi nedreptăţi".

„Crimele sunt de neiertat, dar şi abuzurile sunt umilitoare şi de neacceptat. Măsurile improvizate, care induc teamă şi trezesc ura pot fi nedrepte şi pot avea efecte contrare celor sperate”, a mai declarat Băsescu.

El i-a asigurat pe românii din Italia că România nu va accepta "umilirea a sute de mii, milioane de români pentru că aşa dă bine unor politicieni aflaţi în campanie, indiferent unde s-ar afla ei".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici