Băsescu i-a primit la Cotroceni pe şefii delegaţiilor participante la Forumul "CCG – România"

Preşedintele Traian Băsescu i-a primit, marţi seară, la Cotroceni, pe şefii delegaţiilor participante la Forumul "CCG – România", cărora le-a spus că oamenii de afaceri care au investit în România sunt mulţumiţi de randament, ţara noatră fiind o poartă către UE pentru capitalul din ţările Golfului.

"Bun venit la Palatul Cotroceni şi în România. Este pentru noi un eveniment extrem de important, aşa cum am spus-o şi în plenul forumului şi vă asigur că e cel mai important eveniment economic pe care România îl găzduieşte în acest an. Noi considerăm că există un potenţial extraordinar de cooperare între România şi ţările Consiliului Golfului. Apreciem că România are un potenţial investiţional extraordinar de mare şi vă pot spune că toţi cei care au investit în România sunt foarte mulţumiţi de randamentul investiţiilor şi în acelaşi timp România poate fi o poartă de intrare a capitalului din ţările Golfului în UE", a spus Traian Băsescu.

El a adăugat că, pentru România, Forumul este şi un eveniment politic foarte important pentru că sunt ţări ca Arabia Saudită sau Emiratele Arabe, care până acum nu au avut o cooperare economică consistentă cu România.

"De asemenea, deşi cu Qatarul avem o relaţie extrem de consolidată, ştim că această ţară are un potenţial extraordinar de mare, iar Kuweitul este pentru noi un vechi prieten, un foarte vechi prieten. Am participat acolo şi la stingerea incendiilor la sonde, iar mie mi-au fost o gazdă ori de câte ori mă duceam să vizitez trupele noastre din Irak. Vă mulţumesc tuturor că sunteţi azi la Bucureşti şi vă rog să fiţi convinşi că România rămâne tradiţional un prieten al ţărilor arabe şi va fi un prieten al ţărilor arabe. O ultimă remarcă... vreau să cred că oamenii de afaceri din România vor reuşi să stabilească relaţii de încredere cu oamenii de afaceri din ţările pe care le reprezentaţi", a mai afirmat şeful statului român.

La rândul său, ministrul Comertului Exterior din Emiratele Arabe Unite, Sheikha Lubna Bint Qasimi, a mulţumit preşedintelui Băsescu "cu toată căldura" pentru ocazia de a fi astăzi la Bucureşti, dar şi "pentru toate eforturile care s-au făcut pentru ca acest Forum să fie unul reuşit".

"Aş vrea să vă spun că a fost o surpriză foarte mare pentru noi să constatăm numărul mare de participanţi la acest forum, atât din partea oamenilor de afaceri din ţările Golfului, cât şi din partea oamenilor de afaceri români. La început ne-am fi aşteptat ca numărul acestora să fie mai mic, dar faptul că au venit în număr atât de mare reprezintă un lucru de bun augur şi sperăm ca în zilele următoare să avem discuţii fructuoase", a mai spus Sheikha Lubna Bint Qasimi, la începutul discuţiilor cu şeful statului român.

La întâlnire au mai participat, din partea României, miniştrii Transporturilor, Anca Boagiu, Economiei, Ioan Ariton, şi al Afacerilor Externe, Teodor Baconschi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici