Prima pagină » Politic » Reperele morale ale candidaţilor: Băsescu-soţia, Geoană-Patriarhul Daniel, Antonescu: Tudor Chirilă

Reperele morale ale candidaţilor: Băsescu-soţia, Geoană-Patriarhul Daniel, Antonescu: Tudor Chirilă

Candidaţii la Preşedinţie Traian Băsescu, Mircea Geoană şi Crin Antonescu au enumerat, vineri, persoanele publice pe care le consideră repere de moralitate, şeful statului indicând-o pe soţia sa, liderul PSD pe Patriarhul Daniel, iar preşedintele PNL pe Tudor Chirilă.
Reperele morale ale candidaţilor: Băsescu-soţia, Geoană-Patriarhul Daniel, Antonescu: Tudor Chirilă
20 nov. 2009, 20:57, Politic

Cei trei contracandidaţi care participă la dezbaterea de la Palatul Parlamentului au fost solicitaţi să nominalizeze fiecare câte o personalitate pe care o consideră un reper de moralitate.

Preşedintele Traian Băsescu a nominalizat-o pe soţia sa, ca răspuns la această întrebare.

Mircea Geoană, în schimb, l-a invocat pe Patriarhul Daniel, iar Crin Antonescu pe Tudor Chirilă, stârnind astfel zâmbete în sală, inclusiv soţiei sale.

Pe de altă parte, la subiectul „criză morală”, Traian Băsescu a menţionat revoluţia din 1989 dar şi mineriada din 13-1 iunie 1990. A spus că le-a văzut la Televizor, la Constanţa. „Dar asta nu înseamnă că nu sunt interesat de rezolvarea crizei morale”, a spus şeful statului adăugând că va fi extrem de interesat în continuare de „ce s-a întâmplat la revoluţie”.

La rândul său, vorbind despre „criza morală”, Mircea Geoană a spus că societatea actuală şi-a pierdut busola morală. Liderul PSD a spus că „tinerii cred că îmbogăţirea rapidă este singura cale în viaţă”, că „familia şi-a pierdut principiile” iar Biserica trebuie ajutată.

La rândul său, Crin Antonescu a apreciat că absenţa modelelor generează criza morală. El a spus că modelele sunt, în prezent „baronii, mogulii, învârtiţii”.

Candidatul PNL a mai spus că doreşte să arate că „se poate reuşi, se poate fi preşedinte având onoare, morală, cuviinţă”.

El a mai spus că o criză morală este şi faptul că actualul preşedinte a decorat general o persoană pe care „o înjura” în 2004, dar nu a nominalizat despre cine ar fi vorba.