- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (20.12.2014, 19:52)
- Andi Manciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Băsescu: Iată satisfacţia mea după 10 ani de mandat, să auzi PSD-işti bătrâni vorbind de stat de drept
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, că progresele din justiţie nu au ţinut în primul rând de schimbarea legilor, ci de sentimentul de independenţă al magistraţilor, afirmându-şi satisfacţia că ”pesedişti bătrâni” au preluat discursul pentru susţinerea statului de drept.
Urmărește
1499 afișări
Băsescu: Iată satisfacţia mea după 10 ani de mandat, să auzi PSD-işti bătrâni vorbind de stat de drept (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
”Progresele pe care le-a făcut România în justiţie nu sunt progrese care s-au datorat neapărat schimbării legilor. Progresele care s-au făcut, s-au făcut pentru faptul că procurorii şi judecătorii au simţit că sunt liberi, au simţit că nu au o presiune pe ei pentru a adopta o soluţie sau alta, au simţit că oamenii politici nu mai sunt intangibili. Nu numai că au simţit, sunt convinşi că nu li se poate întâmpla nimic”, a susţinut Băsescu.
Şeful statului a indicat faptul că atât Codul penal vechi, cât şi Codul penal nou prevăd pedepse în general pentru aceleaşi tipuri de infracţiuni.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pariul politic al lui Elon Musk: Cum a devenit Tesla a opta cea mai valoroasă companie din lume
-
Nicuşor Dan anunţă că nu renunţă la candidatura la preşedinţie
-
Groenlanda răspunde ferm: „Nu suntem de vânzare”
-
Regele Charles al III-lea va transmite mesajul de Crăciun dintr-o capelă simbolică, în contextul luptei sale cu cancerul
”Nu neapărat modernizarea Codurilor noastre a fost cea care a făcut ca acum justiţia să funcţioneze tot mai bine, ci oamenii au făcut, procurorii şi judecătorii. Sentimentul că nu mai sunt sub control politic”, a mai declarat Băsescu.
El a menţionat că ”fără justiţie liberă şi consolidată şi fără control politic pe procurori şi judecători România nu poate fi un stat democratic”.
Şeful statului a mai afirmat că aceasta a fost ”zona de conflict” dintre el şi clasa politică.
”De aici a plecat şi ideea că preşedintele e conflictual, e imposibil de lucrat cu el, nu are respect pentru instituţii, preşedintele face scandal, altfel spus. (...) A fost nevoie şi a fost un efort care de multe ori a avut ca răspuns umilirea mea, de dimineaţă până seara, dar a fost un efort căruia m-am dedicat mai mult decât oricărui alt efort, după siguranţa naţională”, a susţinut Băsescu.
El a precizat că rezultatul alegerilor din 16 noiembrie a avut ca ”una din explicaţiile mici” faptul că românii au înţeles ce înseamnă riscul de oprire a procesului de consolidare a justiţiei.
În plus, Băsescu a afirmat că nu a dat indicaţii niciunui judecător sau procuror cu privire la un anumit dosar, menţionând că singurul dosar pe care l-a urmărit a fost cel de terorism în care a fost implicat Omar Hayssam.
Preşedintele şi-a afirmat satisfacţia pentru faptul că începând cu 16 noiembrie 2014 atât PSD, cât şi PNL au în discurs statul de drept şi independenţa justiţiei. ”Le mai trebuie timp să internalizeze mesajul. (...) Am să le aduc aminte că pentru acest discurs m-au suspendat de două ori, dar e bine, pentru că atunci când vor şi internaliza acest discurs avem garanţia că reforma în justiţie este ireversibilă”, a afirmat Băsescu.
De asemenea, el precizat că discursul liderilor PNL a început cu luna aprilie, iar după alegerile prezidenţiale a fost preluat şi de liderii PSD, amuzându-se de acest lucru.
”Iată satisfacţia mea după 10 ani de mandat, să auzi pesedişti bătrâni vorbind de stat de drept, cei care stabileau la şedinţa de partid «când îi deschidem dosar»”, a mai comentat Băsescu.
Citește pe alephnews.ro: Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Traian Băsescu, la FINAL DE MANDAT: România este o ţară sigură, nu este riscul unei invazii. Îi predau lui Iohannis o ţară care îndeplineşte toate criteriile pentru a intra în zona euro - DECLARAŢIILE PREŞEDINTELUI
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe