Băsescu: Îi voi încuraja pe liderii PDL, sunt partenerii mei

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică seară, la sosirea la sediul PDL, că Vasile Blaga a obţinut o performanţă uriaşă, luând trei procente sub 50% în faţa unei coaliţii PSD-PNL-PC şi trusturi de presă şi că îi va încuraja pe liderii democrat liberali, care îi sunt parteneri.

Urmărește
17 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Îi voi încuraja pe liderii PDL, sunt partenerii mei

Băsescu: Îi voi încuraja pe liderii PDL, sunt partenerii mei (Imagine: Mediafax Foto)

Băsescu a sosit la sediul PDL la volanul autoturismului care îi este pus la dispoziţie de SPP.

El a spus, înainte de a coborî din maşină, că Blaga a obţinut "trei procente sub cinzeci la sută", în condiţiile în care a luptat împotriva unei coaliţii PSD-PNL-PC şi trusturi de presă.

"Blaga a avut o performanţă", a spus Băsescu, adăugând că el, în locul liderului PDL Bucureşti, nu ar fi avut o astfel de performanţă în aceste condiţii.

Întrebat ce le va spune liderilor PDL, Băsescu a răspuns: "O să-i încurajez, pentru că ei sunt singurii care au fost alături de mine, şi la referendumul din mai, şi pe toată perioada mandatului. Sunt partenerii mei".

Şeful statului a mai arătat că PDL a obţinut 42,5% la CGMB, scor care nu a fost obţinut de nicio altă formaţiune în Bucureşti.

"Blaga s-a confruntat cu o mare coaliţie. Asta e!", a conchis Băsescu.

Întrebat dacă are vreun mesaj şi pentru Sorin Oprescu, preşedintele a răspuns: "Câştigătorii trebuie felicitaţi".

După ce a coborât din maşină, Băsescu a intrat în sediul PDL, fiind întâmpinat de Emil Boc şi de Vasile Blaga.

Şeful statului a fost prezent la sediul PDL aproximativ două ore.

La plecare, preşedintele a fost întrebat cum consideră rezultatele obţinute de PDL în Bucureşti, el răspunzând: "Foarte bune".

Imediat după plecarea lui Traian Băsescu, şi liderii PDL au părăsit sediul de campanie din Aleea Modrogan 22, ei urmând să se întâlnească, cel mai probabil, luni dimineaţă, în cadrul şedinţei BPN.

Băsescu a sosit la sediul PDL la volanul autoturismului care îi este pus la dispoziţie de SPP. La plecare, maşina în care se afla Traian Băsescu era condusă de o altă persoană.

Candidatul independent la Primăria Capitalei Sorin Oprescu a obţinut 54,6 % din voturi la alegerile de duminică, el fiind urmat la o diferenţă de aproape 9 procente de candidatul PDL Vasile Blaga, care a obţinut 45,4%, conform datelor finale ale exit-poll-ului INSOMAR, difuzat de Realitatea TV.

Candidatul PDL la Primăria Capitalei Vasile Blaga a declarat, duminică, după anunţarea rezultatelor exit-poll-urilor, care îl dau câştigător pe independentul SorinOprescu, că îşi asumă această înfrângere. "Bucureştenii au ales să încredinţeze oraşul adversarului meu. Lăsând urnele să vorbească, politicienii trebuie să tacă şi să asculte. (...) Îmi asum această înfrângere", a spus Blaga, precizând că bătălia din campanie a fost "dură".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici