Băsescu începe, la Iaşi, turneul de promovare a uninominalului

Preşedintele Traian Băsescu va începe, luni, un turneu de promovare a votului uninominal, care va debuta la Iaşi, unde va susţine o conferinţă de presă la Palatul Culturii, după care vor urma şi alte oraşe mari din ţară.

Urmărește
6 afișări
Imaginea articolului Băsescu începe, la Iaşi, turneul de promovare a uninominalului

Băsescu începe, la Iaşi, turneul de promovare a uninominalului

Alte amănunte din programul preşedintelui nu se cunosc deocamdată.

Liderii PD susţin că preşedintele a ales această variantă de a-şi promova proiectul politic al votului uninominal, deoarece ar fi fost împiedicat de presa centrală să mediatizeze acest subiect.

„Preşedintele a fost împiedicat sistematic să se adreseze românilor prin intermediul televiziunii naţionale, plătită din banii tuturor, şi a fost blocat permanent să aibă emisiuni la acest post pe tema votului uninominal. La rândul lor, marile canale tv centrale se află sub control politic sau sub diverse influenţe politice. O strategie directă, prin comunicarea cu cetăţenii din diverse zone ale ţării, prin mass-media locale, este un mod eficient de a face cunoscute argumentele pentru acest proiect”, a declarat corespondentului MEDIAFAX deputatul PD Petru Movilă, care este şi liderul PD Iaşi.

Preşedintele Traian Băsescu a cerut recent televizunii publice să îi mai acorde spaţiu în 23 noiembrie, pentru a prezenta sistemul de vot majoritar în două tururi de scrutin. Directorul general al TVR Alexandru Sassu s-a adresat CNA, care a precizat, vineri, că şeful statului poate participa, în 23 noiembrie, la o emisiune a TVR, cu 48 de ore înainte de ziua referendumului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici