Băsescu: Înţeleg graba unora să înceapă negocierile din noaptea de 30 noiembrie, nu se poate

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că a înţeles "graba unora să înceapă negocierile" pentru formarea noului guvern încă din noaptea de 30 noiembrie, precizând însă că acest lucru nu este posibil până la momentul validării alegerilor.

6 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Înţeleg graba unora să înceapă negocierile din noaptea de 30 noiembrie, nu se poate

Băsescu: Înţeleg graba unora să înceapă negocierile din noaptea de 30 noiembrie, nu se poate

Şeful statului a prezentat, la Palatul Cotroceni, un posibil calendar al evenimentelor care vor avea loc după alegeri şi până la instalarea noului guvern, pe baza prevederilor constituţionale şi legale.

Băsescu a spus că estimează că validarea alegerilor se va face în jurul datei de 6 decembrie, având ca reper situaţia din 2004 şi a menţionat că numai după acest moment pot începe consultările între partide şi şeful statului.

"Nu mă voi abate sub nicio formă şi în nicio situaţie de presiune a partidelor de la acest calendar, care este bazat pe termenele constituţionale existente", a spus Băsescu.

El a menţionat că înţelege graba unora ca negocierile să înceapă încă din noaptea de 30 noiembrie, însă a precizat că acest lucru nu este posibil decât după validarea rezultatului alegerilor.

"Am înţeles graba unora să înceapă negocierile din noaptea de 30. Nu se poate, până sunt validate alegerile, pentru că trebuie să ai în faţă partide cu parlamentari validaţi, cu alegeri validate", a spus Băsescu.

Şeful statului a menţionat că a prezentat calendarul pentru a nu se afla în situaţia "neplăcută" de a explica de ce face sau de ce nu face un anumit lucru între terminarea alegerilor şi momentul instalării noului guvern.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, duminică seară, că va cere un mandat din partea Biroului Permanent al formaţiunii, în noaptea de 30 noiembrie, pentru negocierile privind guvernarea, precizând că, dacă PSD va câştiga alegerile, funcţia de premier este nenegociabilă.

Coordonatorul politic al campaniei electorale a PNL, Bogdan Olteanu, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că liberalii nu vor purta negocieri cu celelalte formaţiuni politice până pe data de 2 decembrie, după sărbătorirea Zilei Naţionale a României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici