Băsescu la bilanţul SRI: Ştim unde este Boldea acum, în Kenya. Mă voi implica personal în aducerea lui. Îl vom găsi şi în gaură de şarpe

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri la prânz, la bilanţul SRI pe 2011, că Mihail Boldea se afla, în urmă cu câteva ore, în Kenya, şi că el se va implica "categoric" în readucerea acestuia în ţară.

Urmărește
2868 afișări
Imaginea articolului Băsescu la bilanţul SRI: Ştim unde este Boldea acum, în Kenya. Mă voi implica personal în aducerea lui. Îl vom găsi şi în gaură de şarpe

Traian Băsescu (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Declaraţiile preşedintelui:

  • Mă voi implica şi în acest caz de readucere a lui înapoi. Ştim unde este, facem toate eforturile politice. Acum e în Kenya, nu ştim unde va fi diseară. Încă de aseară statul român a declanşat toate procedurile pentru ca Boldea să revină în ţară. Nu ştiu cât de repede, cât va dura, dar vă asigur că îl vom găsi şi în gaură de şarpe până la urmă. Va trebui, aşa cum a fost şi cu alţii.

  • Nu suntem în Schengen, dar este clar că trebuie să ne adaptăm legislaţia cu privire la reţinerea potenţialilor infractori la această realitate. Am văzut aprecierile din presă cu privire la cazul Boldea. Sigur că imediat ce am aflat am dorit şi eu să ştiu cum a fost posibil, pentru că tot mandatul meu am tot alergat după de-ăştia să-i aducem înapoi - Naor, Popa, Necolaiciuc şi alţii - şi încercăm şi cu Omar Hayssam. Acum s-a mărit lista dintr-odată, trebuie să vă spun că readucerile astea implică foarte mult efort politic, nu numai poliţienesc. Câteva intervenţii a trebuit să fac la preşedintele Indoneziei, scrisori personale, convorbiri telefonice, la preşedintele Ciprului pentru Comisia rogatorie legată de Petromservice.

  • Astăzi am avansat primele două femei din istoria Serviciului la gradul de general cu o stea.

  • O ameninţare extrem de presantă este cea cibernetică, prin atacarea site-urilor instituţiilor guvernamentale, dar şi a celor din sistemul privat.

  • Suntem una dintre ţările cu cel mai mare grad de contractare a lucrărilor. Văd un grad foarte ridicat de contractare a proiectelor UE la ministere.

  • La contractele mari fraudele nu se fac la desemnarea câştigătorilor. Comisiile sunt foarte mari, sunt greu de creat influenţe pentru toţi membrii. Trebuie dată atenţie în alte două zone: întârzieri şi acte de corupţie apar după desemnarea câştigătorului, în cadrul negocierii clauzei de execuţie.

  • Suntem departe de a fi la cel mai înalt nivel de corupţie de după Revoluţie.

  • Niciun om politic sau din justiţie sau din orice altă activitate nu mai poate sta liniştit. SRI are o consistentă muncă de prevenire a actelor de corupţie.
  • Cooperarea a fost una din vulnerabilităţile constatate în CSAT acum câţiva ani. Cooperarea la care ar trebui să fie dispus cel mai mare serviciu de informaţii al ţării a început să dea roade.

  • SRI a reuşit să ţină sub control orice intrare a unor oameni suspecţi, în aşa fel încât cetăţenii au fost în deplină siguranţă şi în 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici