Băsescu le-a cerut românilor să meargă la vot, pentru că apoi "vor fi supăraţi degeaba"

Preşedintele Traian Băsescu a votat, duminică dimineaţă, împreună cu soţia sa, Maria Băsescu, şeful statului recomandându-le românilor să meargă la vot, pentru că apoi "vor fi supăraţi degeaba".

Urmărește
1 afișare
Imaginea articolului Băsescu le-a cerut românilor să meargă la vot, pentru că apoi "vor fi supăraţi degeaba"

Băsescu le-a cerut românilor să meargă la vot, pentru că apoi "vor fi supăraţi degeaba"

Şeful statului a votat atât pentru alegerea reprezentanţilor în Parlamentul European, cât şi la referendumul privind introducerea votului uninominal majoritar în două tururi.

Băsescu a ajuns împreună cu soţia la Liceul Xenopol în jurul orei 8.20. Cei doi au intrat în secţia de vot pentru europarlamentare. Maria Băsescu a votat prima, urmată de şeful statului, care a găsit în cabina de vot o ştampilă, pe care a dat-o preşedintelui secţiei de votare.

În secţia de votare destinată europarlamentarelor Băsescu i-a îndemnat pe români să meargă la vot. El a fost întrebat când va vota fiica sa cea mică, răspunzând: „O să vină şi ea, dar nu este atât de matinală ca mine”.

Preşedintele s-a îndreptat apoi spre cea de-a doua sală de vot, cea destinată referendumului. Şi în această sală soţia preşedintelui a fost prima care a votat.

Alături de familia prezidenţiată în sală se afla o bătrână despre care Băsescu a spus că „este o vecină de pe strada Mihăileanu”.

După ce a votat, înainte de introduce votul în urnă, Băsescu invitat-o pe bătrână alături de el şi a pozat cu aceasta către camerele de luat vederi introducând în urnă votul. Râzând, Băsescu a spus în momentul în care a introdus votul în urnă: „Doamne ajută. Să fie într-un ceas bun!”.

Apoi, preşedintele a răspuns unor întrebări din partea jurnaliştilor. El a spus râzând în hohote că nu se mai duce la cumpărături, ca să nu mai aibă surprize.

Răspunzând unei jurnaliste, care a remarcat că este hotărât, preşedintele a spus: "Nici nu-ţi trebuie mult. Ai de decis dacă vrei să fii stăpânul parlamentarilor sau dacă îi laşi pe ei stăpâni în continuare".

El a mai spus că nu ştie unde va aştepta rezultatul votului. „Fac ce vreau, nu ştiu unde o să fiu diseară. Să vedem.”

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici