Băsescu: Maghiarii au şi ei Hrebenciucul, Iliescul şi pe Miki Şpagă ai lor

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, într-un interviu acordat cotidianului "Ziarul", că maghiarii "au şi ei Hrebenciucul lor sau pe Miki Şpagă al lor şi, cu siguranţă, Iliescul lor" şi că Attila Verestoy, Laszlo Borbely sau Marko Bela "sunt percepuţi la fel ca omologii lor din PSD"

Urmărește
5 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Maghiarii au şi ei Hrebenciucul, Iliescul şi pe Miki Şpagă ai lor

Băsescu: Maghiarii au şi ei Hrebenciucul, Iliescul şi pe Miki Şpagă ai lor

Preşedintele a spus că, în ceea ce-i priveşte pe maghiari, este falsă ideea că nu vor fi reprezentaţi în Parlament în cazul votului uninominal majoritar în două tururi.

"Vor fi reprezentaţi, pentru ca nu îmi imaginez că în judeţe precum Harghita, Covasna, Mureş, Bihor, Satu Mare, candidaţii maghiari nu vor obţine o mare parte sau parte din mandate (...). Dar dacă discutăm despre maghiari, trebuie spus că şi ei au probleme la fel de mari precum PSD. Au şi ei Hrebenciucul lor sau pe Miki Şpagă al lor şi, cu siguranţă, Iliescul lor. Credeţi că secuii n-ar vrea să aibă posibilitatea de a opta şi pentru alt reprezentant decât emblematicii Attila Verestoy sau Laszlo Borbely sau Marko Bela? Vă asigur că şi ei sunt percepuţi la fel ca omologii lor din PSD", a spus Băsescu.

Potrivit acestuia, partidele care nu propun candidaţi capabili "vor dispărea", în cazul votului uninominal majoritar în două tururi, fie că sunt mari sau mici.

"Sunt destule partide care parazitează viaţa politică. Ştim toţi partide mici care, odată intrate în Parlament, au avut ca singur obiectiv şantajarea partidelor mari în scopuri departe de a fi nobile. Interesele economice şi clientelare au dominat condiţionalităţile impuse de acestea. Este timpul să spunem stop acestui mod de a face politică. Aceste partide au supravieţuit, fie că au un lider unic, fie că au nişte posturi de televiziune. Sunt partide care, de fapt, fac politica unui lider, nu politica cetăţeanului. Dacă nu vor fi în stare să propună candidaţi credibili, cred că nu va plânge nimeni după ele", a spus şeful statului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici