- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (10.12.2013, 18:31)
- Bogdan Stanescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Băsescu: Majoritatea parlamentară USL continuă lovitura de stat începută în vară şi eşuată. Modificările legislative de astăzi sunt dezastruoase
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seară, că majoritatea parlamentară USL continuă lovitura de stat începută în vara anului 2012 şi eşuată, el menţionând: "Acum o fac cu alte metode şi, chipurile, sub sceptrul democraţiei".
Urmărește
2735 afișări
Traian Basescu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)
DECLARAŢIILE PREŞEDINTELUI:
- Majoritatea parlamentară USL continuă lovitura de stat începută în vară şi eşuată, dar acum cu alte metode şi, chipurile, sub sceptrul democraţiei.
- Politicienii se ridică din nou deasupra legii.
- Spre exemplu, declaraţiile ministrului Sănătăţii. Când a izbucnit scandalul de la Ploieşti spunea: "N-am ce să fac, totul e sub administraţia autorităţilor locale". Ministrul Sănătăţii minţea cu neruşinare, pentru că avea în subordine Direcţiile Sanitare, care exact aceste atribuţiuni le au, supravegherea funcţionării sistemului de sănătate în judeţe. Abia acum s-a trezit, după ce a văzut că e groasă, şi şi-a pus în mişcare direcţiile sanitare, să vadă ce este prin spitale. Ceea ce se întâmplă la Ministerul Sănătăţii, în aceste zile, probează că fără direcţiile descentralizate din teritoriu, Guvernul rămâne izolat la Bucureşti şi habar nu are ce se întâmplă în teritoriu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
-
Dinamo-Rapid, un derby clasic al fotbalului românesc, duminică, în etapa a 21-a Superligii / Anii 60 au oferit confruntări memorabile între cele două echipe
- Acest lucru ne arată cât de mare este eroarea domnului Dragnea de a trasmite direcţiile sanitare, de exemplu, în subordinea preşedinţilor Consiliilor Judeţene, care au în subordine şi spitalele. În opinia mea, este o şubrezire a statului şi a capacităţii statului de inspecţie, control şi implementare a politicilor.
- Nu mă refer numai la Nicolăescu, şi în urma lui trebuie privit, dar discutăm despre o situaţie care se întâmplă azi, când ne pregătim să consolidăm baronimea locală, nu numai prin impunerea de taxe prin combustibil, să le dăm bani, dar şi transferând toate instrumentele de control ale guvernului asupra activităţilor din teritoriu.
Despre Televiziunea Română
- Dacă vă aduceţi aminte de ordonanţa cu insolvenţa, vorbeam de articolele cu dedicaţie unde principala ţintă era Televiziunea Română. Nu a trecut mult şi viaţa a confirmat că TVR era ţinta şi Voiculescu era cel care să o controleze. Un turnător care îşi utilizează trustul de presă ca o măciucă în bătălia politică şi, pentru a scăpa de puşcărie, vroia să pună sub control şi TVR, cu potenţialul ei uriaş, cu studiourile teritoriale şi cele centrale.
- Dovada e protocolul încheiat de Ministerul Agriculturii cu TVR a defunctului director Săftoiu, prin care se preda politica editorială ministerului Agriculturii. Hai să fim serioşi, acolo sunt agronomi. Probabil că veneau oamenii lui Voiculescu să să le facă programele. Şi urmau, probabil să treacă şi la TRV 2, până ajungeau la TVR1. Nu numai că această practică contravine grav legii de funcţionare a TVR, dar contravine grav şi Constituţiei care, prin articolul 31, alin. 4 şi 5, garantează indepedenenţa editorială a postului public
- Fosta conducere a TVR, nici mai mult nici mai puţin a predat postul la Antena 3, domnului Constantin care îl are stăpân pe domnul Voiculescu. Este un alt element care arată că se continuă acapararea tuturor sistemelor de către o putere politică profund coruptă şi care nu are niciun alt obiectiv decât acapararea puterii.
Despre legea amnistiei şi modificările aduse Codului Penal
- Atât legea amnistiei, cât şi cea a graţierii nu au avut niciun fel de aviz de la CSM, ceea ce este inacceptabil. Era obligatoriu să aibă aviz de la CSM.
- Dacă legea amnistiei, din fericire, cel puţin deocamdată a fost retrasă de pe ordinea de zi, modificările Codului Penal sunt dramatice. Politicienii se ridică din nou deasupra legii.
- Modificările aduse astăzi sunt dezastruoase pentru credibilitatea României. Modificările la Codul Penal dărâmă zece ani de muncă a instituţiilor anticorupţie, fie că vorbim de ANI sau DNA.
- Camera modifică articolul 147, se constată că preşedintele, senatorii, deputaţii şi persoanele care îşi desfăşoară activitatea în profesii liberale nu pot fi asimilaţi funcţionarilor publici. Eu le mulţumesc că s-au gândit şi la mine dar nu am nevoie şi cred că nu au nevoie nici domnii parlamentari, ca atare voi trimite legea înapoi la Parlament.
- Cred că astăzi Parlamentul a greşit fundamental şi a compromis România. Dar un preşedinte, prin definiţie, e un înalt funcţionar, ales, care e la dispoziţia serviciului public pe care îl are. Un senator sau deputat e parte a unei puteri în stat. Puterea legislativă nu e un butic, este o instituţie fundamentală a statului român, care e formată din senatori şi deputaţi, care la rândul lor sunt părticică din acea instituţie publică. Nu putem confunda Parlamentul, Preşedinţia cu un butic din Gara de Nord.
- Dacă ar intra în vigoare aceste modificări ştiu că în jur de 30 de parlamentari ar răsufla uşuraţi. Sunt foarte multe dosare la DNA, sunt procese pe rolul instanţelor care vizează demnitarii. Toate acestea ar trebui stopate imediat şi nu ştiu în ce măsură cei care sunt la închisoare ar putea să beneficieze de modifcări şi ar putea candida la alegerile din 2016.
- Modificările la Codul Penal nu se aflau pe ordinea de zi. Ca şi în cazul CFR Marfă preşedintele PSD nu a fost aici, a avut un discurs la Johannesburg şi cred că o să-l vedem aici. Această grea lovitură pentru statul de drept a fost programată pentru o zi în care premierul nu se afla aici. Se vede stilul premierului de a spune că nu ştie. A ştiut şi el, a ştiut şi Crin Antonescu. Măcar Antonescu a argumentat de ce. În schimb premierul, în stil absolut personal, nu şi-a asumat răspunderea.
Despre raportul MCV
- Modificarea Codului Penal în favoarea oamenilor politici sunt lucruri pe care nu ni le iartă nimeni şi eu vă şi spun de pe acum cum va fi în raport. Oricum, va exista o formulare «lipseşte voinţa politică pentru lupta împotriva corupţiei».
- Este nedrept pentru români, pentru că românii vor să se lupte împotriva corupţiei, dar Parlamentul face şi românii trag, asta e realitatea. Parlamentul nu lucrează din acest punct de vedere pentru români, ci pentru membrii săi, din păcate
Despre Avocatul Poporului
- De la instalarea Guvernului Ponta, s-au emis 80 de Ordonanţe simple şi 105 Ordonanţe de Urgenţă, în total, 185 de Ordonanţe, când ai o majoritate de 70% în Parlament. Asta arată că priorităţile acestor oameni sunt să scape de sub orice control, având în vedere că Avocatul Poporului, care este singurul care poate ataca Ordonanţe şi Ordonanţe de Urgenţă, nu îşi face datoria. El este un supus al puterii şi nicidecum al poporului
- El este avocatul USL, nu al poporului. Nu îl reprezintă, atâta timp cât tolerează ca acte normative extrem de importante să intre în vigoare, să producă efecte, deşi sunt neconstituţionale.
- Legea descentralizării nu cred că va trece de CCR, dacă va trece o voi retimite la Parlament.
- Nu m-am gândit pe cine propune preşedinţia la TVR, dar pot să-l propun pe domnul Voiculescu, să fie direct la butoane. Ar fi intersant.
- Cu siguranţă Ponta ne va spune ce a discutat cu Barack Obama. Nu regret că nu am fost acolo pentru că nu am avut bani. Ştiu ce vrea America de la noi, stat de drept.
- E rău cu statul de drept, o luăm înapoi.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe