- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Băsescu menţionează definitivarea legii sănătăţii între priorităţile de reformă pentru 2012
Preşedintele Traian Băsescu a menţionat, joi, la întâlnirea cu şefii misiunilor diplomatice, definitivarea legii sănătăţii printre priorităţile de reformă pentru anul 2012, el arătând totodată că este avută în vedere o reorganizare administrativă, dacă o vor permite condiţiile politice.
Traian Basescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax foto)
"Voi continua să fiu un partener activ al Guvernului în ceea ce priveşte adoptarea măsurilor la care ne-am angajat prin acordurile cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană. În acest sens, aşteptăm intrarea în vigoare, în iunie, a Codului de Procedură Civilă, va fi definitivată de asemenea noua lege a sănătăţii, va fi continuată reforma companiilor de stat şi vor fi adoptate noi măsuri pentru stimularea mediului de afaceri şi creşterea absorbţiei fondurilor europene", a spus Traian Băsescu, în discursul rostit, la Palatul Cotroceni, la întâlnirea cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi în România.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice din Kazahstan
-
Elon Musk propune testare cognitivă pentru oficialii americani aleşi
-
Criza din Coreea de Sud: Opoziţia vrea să-l demită din funcţie şi pe preşedintele interimar. Motivul invocat
-
Biden cere Pentagonului să intensifice livrările de arme către Ucraina
"De asemenea, avem în vedere o eventuală reorganizare administrativă a ţării, dacă vor permite condiţiile politice", a menţionat Băsescu.
El a precizat că în ultimii doi ani atenţia Guvernului s-a concentrat pe avansarea proceselor de reformă deja începute sau pe deschiderea altora noi. "S-au făcut paşi extrem de importanţi pe mai multe direcţii de reformă, precum noua lege a salarizării în aparatul bugetar, sistemul de pensii, sistemul de asistenţă socială, educaţia, legislaţia muncii - noul Cod al Muncii, justiţia şi restructurarea sectorului bugetar. Prioritatea pe linia reformelor se menţine şi în 2012", a spus Traian Băsescu.
Şeful statului a precizat că toate aceste reforme reprezintă "un puternic semnal de stabilitate dat pieţelor".
"După cum observaţi, încrederea pieţelor şi a agenţiilor de rating constituie condiţii esenţiale pentru asigurarea stabilităţii economice şi financiare. (…) În condiţiile în care stabilitatea economiei noastre va continua să se consolideze, inclusiv prin menţinerea unui rating de ţară stabil, nu există motive de preocupare care să fundamenteze o eventuală retragere de lichidităţi de pe piaţa românească", a adăugat Traian Băsescu.
El a spus că, în aceste condiţii, "există toate premisele ca, prin păstrarea ritmului reformelor, promovarea unei politici bugetare prudente, caracterizată de menţinerea unui nivel înalt al investiţiilor şi prin îmbunătăţirea absorbţiei fondurilor europene, economia românească să înregistreze şi în 2012, dar şi în anii următori, valori pozitive ale creşterii economice".
"Reluarea creşterii economice durabile şi ocuparea forţei de muncă, prin reinstaurarea încrederii investitorilor şi consolidarea climatului de disciplină fiscal-bugetară, reprezintă principalele provocări cărora, în prezent, Uniunea Europeană trebuie să le facă faţă. Strategia Europa 2020, întărită pe dimensiunea de competitivitate de Pactul Euro Plus, la care am aderat de asemenea, constituie în opinia noastră cea mai bună abordare de reaşezare a economiei europene în corespondenţă cu aspiraţiile de prosperitate ale cetăţenilor noştri", a mai spus Băsescu.
Proiectul unei noi legi a sănătăţii a făcut obiectul unor ample dezbateri şi a generat demisia din Ministerul Sănătăţii a subsecretarului de stat Raed Arafat, urmată de proteste în ţară. Ulterior, textul legislativ a fost retras din dezbatere, la cererea preşedintelui Băsescu, oficialii vorbind despre discutarea unui nou proiect de act normativ.
Raed Arafat a revenit în Ministerul Sănătăţii pe postul de subsecretar de stat la o săptămână după ce demisionat din funcţie în urma nemulţumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenţă din proiectul Legii sănătăţii şi ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de către preşedintele Traian Băsescu. Arafat a menţionat că motivul pentru care a plecat de la Ministerul Sănătăţii nu mai există, proiectul Legii sănătăţii care aducea schimbări sistemului de urgenţă fiind retras şi urmând să se discute un nou proiect de act normativ.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.