- Home
- Politic
- IAŞI, (18.05.2014, 13:47)
- Florin Gheţău
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Băsescu: Mi-aş dori tare mult ca instabilitatea în Republica Moldova să nu apară până în 27 iunie
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Iaşi, că Republica Moldova este al doilea stat românesc şi că şi-ar dori "tare mult" ca în ţara vecină "să nu se producă o destabilizare" până în 27 iunie, când va semna acordul de asociere şi liber schimb cu Uniunea Europeană.
Urmărește
9565 afișări
Băsescu: Mi-aş dori tare mult ca instabilitatea în Republica Moldova să nu apară până în 27 iunie (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
Traian Băsescu a spus, la o dezbatere organizată de Fundaţia Mişcarea Populară la Iaşi, că Republica Moldova "este o ţară care poate deveni foarte uşor instabilă din cauza focarelor pe care le are pe teritoriul ei, Transnistria, Găgăuzia, Caraclia şi chiar Bălţi, unde, prin forţa lucrurilor, comuniştii sunt extrem de puternici".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Bolojan: Am semnat acest protocol pentru ca România să aibă un guvern stabil într-o perioadă dificilă
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în sprijinul Rusiei
"Mi-aş dori tare mult ca instabilitatea să nu apară până pe 27 iunie, când Republica Moldova va semna acordul de asociere şi liber schimb. Mi-aş dori să nu se producă o destabilizare în Republica Moldova", a afirmat Băsescu.
Şeful statului a precizat că România a avut "un rol important" în ceea ce priveşte semnarea de către Republica Moldova a acordului de asociere şi liber schimb cu UE, adăugând că iniţial semnarea a fost programată pentru octombrie, apoi stabilită pentru august, iar în final s-a reuşit ca termenul să fie adus la sfârşitul lunii iunie.
"În ceea ce ne priveşte, nu putem privi la Republica Moldova doar ca la o ţară. Aşa cum am definit întotdeauna, este al doilea stat românesc, iar obligaţiile noastre politice sunt enorme faţă de această ţară, pentru că nu ne-ar ierta nimeni dacă n-am valorifica conjunctura favorabilă semnării acordului", a mai spus Băsescu, adăugând că România va fi primul stat care va ratifica acest acord.
El a mai declarat că "la evoluţia Republicii Moldova trebuie adăugat contextul regional", în condiţiile în care Rusia a devenit "extrem de agresivă în regiune" şi îşi urmăreşte obiectivele fără să respecte niciun fel de reguli.
"La situaţia actuală sprijinul României pentru Republica Moldova este enorm", a precizat şeful statului, care a mai spus că nu numai ţara noastră este "un avocat" al Republicii Moldova, dar şi Comisia Europeană.
"Spre exemplu, una din marile probleme pe care le avea Republica Moldova era o eventuală întrerupere a exportului de fructe către Federaţia Rusă. Vineri se discuta şi se aprobase dublarea cotelor Republicii Moldova către UE, exact pentru a o sprijini dacă Rusia ar avea atitudini de acest tip", a mai spus Băsescu.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Ponta: Moldova are în Constituţie neutralitatea, România şi NATO trebuie să sprijine parcursul la UE
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe