„Ca să nu existe emoţii, să ne trezim cu foarte multe cereri de angajare, Ministerul preia structuri existente. Preia ACIS-ul, Autoritatea de Coordonare a Instrumentelor Structurale şi Departamentul Afacerilor Europene. Aceasta va fi structura, osatura ministerului, fără alte angajări”, a spus Băsescu.
El i-a recomandat lui Orban să selecteze oameni competenţi pentru Ministerul Afacerilor Europene.
„Vă asigur că, atunci când împreună am stabilit că a crea acest minister poate fi o soluţie şi aveţi responsabilităţi mari în această soluţie administrativă, pe urmă vi s-a întors propunerea prin aceea că v-am propus să şi preluaţi ministerul pe care l-aţi gândit. (…) Vă felicit că aţi avut această opţiune şi îi asigur pe toţi că veţi avea în Guvern un independent politic”, a conchis preşedintele Băsescu.
Fostul consilier prezidenţial Leonard Orban a depus, marţi seară, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Afacerilor Europene.
Preşedintele Traian Băsescu a semnat, marţi, decretele de eliberare din funcţie de consilier prezidenţial şi de numire în funcţia de ministru al Afacerilor Europene pentru Leonard Orban.
„Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat marţi, 20 septembrie, Decretul pentru eliberarea din funcţia de consilier prezidenţial a domnului Leonard Orban. De asemenea, preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat marţi, 20 septembrie a.c., Decretul pentru numirea domnului Leonard Orban în funcţia de membru al Guvernului, ministrul Afacerilor Europene”, se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale remis MEDIAFAX.
Înfiinţarea Ministerului Afacerilor Europene, condus de Leonard Orban, a fost aprobată, cu unanimitate, de parlamentarii care au participat la vot.