Băsescu: Nu avem nicio intenţie în momentul de faţă să găzduim refugiaţi din Africa

(Ştire redifuzată. Ştirea a fost publicată iniţial luni, 14 martie.)

Urmărește
3 afișări

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la TVR, că România nu are intenţia de a găzui refugiaţi din Africa, menţionând că partea română se va implica în subiectul legat de criza umanitară din Libia numai prin ONU.

"Ne vom implica numai prin ONU. Numai prin ONU. În niciun caz prin alte instituţii, nici măcar prin instituţii europene. Acel Centru de la Timişoara (Centrul de tranzit pentru refugiaţi de la Timişoara, n.r.) a fost construit şi pus în funcţiune exact în ideea cooperării cu Organizaţia Naţiunilor Unite pentru refugiaţi, dar statutul pe care îl are acest centru este exact de tranzit, adică atunci când sosesc la Timişoara, în Centrul pentru refugiaţi, autorităţile române ştiu deja cam cât stau, peste cât timp pleacă şi unde", a spus Băsescu.

El a precizat, în context, că România nu intenţionează să găzduiască refugiaţi din Africa.

"Nu avem nicio intenţie în momentul de faţă să găzduim refugiaţi din Africa", a spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici