Băsescu participă la Sommet-ul pentru Mediterana

Preşedintele Traian Băsescu, va pleca, duminică, spre Franţa, unde va participa la lucrările Sommet-ului de la Paris pentru Mediterana, precum şi la celebrarea Zilei Naţionale a Republicii Franceze, în 14 iulie.

Urmărește
23 afișări
Imaginea articolului Băsescu participă la Sommet-ul pentru Mediterana

Băsescu participă la Sommet-ul pentru Mediterana (Imagine arhivă: Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale, "obiectivul «Reuniunii la nivel înalt de la Paris pentru Mediterana» este lansarea oficială a iniţiativei «Procesul Barcelona: o Uniune pentru Mediterana», proiect menit să revitalizeze eforturile de transformare a zonei Mării Mediterane într-o zonă de pace, democraţie, cooperare şi prosperitate".

Participanţii la reuniune vor căuta împreună modalităţi de a răspunde mai eficient provocărilor regiunii, precum dezvoltarea socială şi economică, criza alimentelor la nivel mondial, degradarea mediului, inclusiv schimbările climatice, securitatea energetică, migraţia, terorismul şi extremismul, promovarea dialogului între culturi.

La reuniune, eveniment găzduit de Republica Franceză, în calitate de preşedinte în exerciţiu al Consiliului Uniunii Europene, participă şefi de stat şi de guvern din 44 de ţări - statele membre ale Uniunii Europene şi statele riverane Mării Mediterane situate în afara spaţiului Uniunii Europene - precum şi înalţi oficiali reprezentând principalele organizaţii internaţionale cu activitate relevantă în spaţiul euro-mediteranean.

Şeful statului a răspuns, de asemenea, invitaţiei preşedintelui Nicolas Sarkozy de a participa la ceremoniile organizate cu ocazia Zilei Naţionale a Republicii Franceze, precizează Administraţia Prezidenţială.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici