Băsescu: Pe Cezar Preda nu-l recomandă nimic pentru a candida pentru o funcţie în PDL

(Ştire redifuzată. Ştirea a fost publicată iniţial luni, 14 martie.)

Urmărește
5 afișări

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la TVR, că pe Cezar Preda nu îl recomandă nimic pentru a candida pentru o funcţie în PDL, menţionând că acesta nu a câştigat nici măcar alegeri locale, iar acum îşi dă cu părerea despre desemnarea de către şeful statului a premierului.

Preşedintele a făcut aceste declaraţii în contextul unor referiri la varianta unui premier tehnocrat. El a spus că nu a mai avut discuţii cu liderii PDL pe acest subiect, şeful statului adăugând de altfel că nu are "cea mai mare predispoziţie" pentru a discuta despre atribuţiile sale constituţionale.

Întrebat dacă este adevărat, aşa cum a scris presa, că le-ar fi explicat liderilor PDL că este prerogativa sa numirea premierului, preşedintele Băsescu a răspuns pozitiv.

"Da, este adevărat. Fusese declaraţia lui Cezar Preda care îşi dădea cu părerea. El nu a reuşit să câştige alegerile la Buzăou ca primar şi a aflat că el se pronunţă pe prim-miniştri....Să-şi vadă fiecare de responsabilităţile şi de atribuţiile lui", a spus preşedintele.

Băsescu a criticat şi intenţia lui Cezar Preda de a candida la o funcţie în conducerea partidului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici