Băsescu: Pe Constantinescu nu l-au înfrânt serviciile, ci Ion Iliescu

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la B1 Tv, că pe Emil Constantinescu nu l-au înfrânt serviciile secrete, ci Ion Iliescu, care a fost foarte puternic în opoziţie şi a fost de fapt adevăratul şef al statului.

3 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Pe Constantinescu nu l-au înfrânt serviciile, ci Ion Iliescu

Băsescu: Pe Constantinescu nu l-au înfrânt serviciile, ci Ion Iliescu

Potrivit lui Băsescu, Emil Constantinescu nu a avut, în timpul în care a fost preşedinte, "curajul să se uite frontal înspre SRI".

"Ion Iliescu a fost atât de puternic în opoziţie, încât Emil Constantinescu nu şi-a dat seama că nu este preşedinte, şi-a dat seama la sfârşit, când a spus că a fost înfrânt de sistem, dar nu şi-a dat seama cine l-a înfrânt de fapt. Pe Emil Constantinescu l-a înfrânt Ion iliescu", a spus şeful statului.

Conform acestuia, în perioada 1996 - 2000, şeful statului a fost de fapt tot Ion Iliescu.

Băsescu a adăgat că, a avut şansa, spre deosebire de Emil Constantinescu, să găsească un SRI "mai reformat" şi "imediat după preluarea mandatului" a trecut în rezervă circa 28 de ofiţeri şi generali, care nu mai corespundeau statutului de cadru al unui serviciu modern.

Traian Băsescu a spus că, astfel, a fost creat un serviciu care să nu fie atât de dependent şi de controlabil de factorul politic.

Şeful statului a menţionat că, în situaţia în care SRI nu a mai putut fi controlat, Ion Iliescu s-a orientat spre crearea unei majorităţi antiprezidenţiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici