Băsescu: PSD să voteze împotriva Guvernului, dacă trece moţiunea

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi seară, la TVR, că, dacă moţiunea trece, o variantă PD cu susţinere PSD "la vedere" nu este o soluţie pentru un nou Guvern, iar PSD ar trebui să-şi facă datoria de partid de opoziţie şi să voteze împotriva Guvernului.

1 afișare
Imaginea articolului Băsescu: PSD să voteze împotriva Guvernului, dacă trece moţiunea

Băsescu: PSD să voteze împotriva Guvernului, dacă trece moţiunea

Întrebat dacă, în eventualitatea trecerii moţiunii, o variantă PD cu susţinere PSD "la vedere" este o soluţie pentru un nou Guvern, Băsescu a răspuns că aceasta nu poate fi o soluţie pentru că "se amestecă iar dreapta cu stânga".

"Dacă, să spunem, ar cădea Guvernul în urma moţiunii, PSD ar trebui să-şi facă datoria de partid de opoziţie, să voteze împotriva Guvernului", a spus Băsescu.

Potrivit acestuia, România nu poate progresa fără o aşezare a structurilor politice şi fără o polarizare clară stânga-dreapta a clasei politice. El a adăgat că un PSD instabil şi slab afectează funcţionarea democratică a ţării pentru că electoratul de stânga nu îşi găseşte echivalent pe eşicherul politic.

Şeful statului a menţionat că alegerile anticipate nu mai sunt o idee potrivită în acest moment pentru că ar afecta o prioritate a României reprezentată de organizarea alegerilor europene. El a precizat însă că dacă Parlamentul nu va vota modificarea legii electorale pentru introducerea votului uninominal, va lansa un referendum în acest sens care va fi organizat în ziua euroalegerilor. Potrivit preşedintelui, această suprapunere ar stimula prezenţa la vot pe 25 noiembrie.

Băsescu a menţionat că pe 3 octombrie, ziua în care se va discuta şi vota moţiunea, va fi la Bruxelles, la invitaţia regelui Belgiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici