Băsescu: Reformiştii din PDL au avut o lipsă de tact consistentă şi discursuri înfierate

(Ştire redifuzată. Ştirea a fost publicată iniţial luni, 14 martie.)

Urmărește
4 afișări

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la TVR că grupul reformiştilor din PDL a avut "o lipsă de tact consistentă" la CNC al formaţiunii, el adăugând însă că nu i-a plăcut modul în care aceştia au fost înfieraţi, care i-a amintit de "vremuri pe care n-am vrea să le mai trăim niciunii".

El i-a calificat pe cei trei reformişti drept "nişte naivi care vor să facă ceva în PDL", dar care "nu au înţeles exact cum", menţionând însă că aceştia mai au un cuvânt de spus în partid.

"Cred că pe de-o parte ei au avut o lipsă de tact consistentă, iar pe de altă parte am văzut nişte discursuri de înfierare, aşa, care nu mi-au plăcut deloc. Semăna cu vremuri pe care n-am vrea să le mai trăim niciunii", a spus preşedintele.

"O înfierare care nu mi-a plăcut. Am văzut câteva secvenţe la televizor. Noroc că nu mai am păr că mi se ridicase părul în cap de cât de îndârjit erau înfieraţi. De fapt nişte naivi care vor să facă ceva în PDL. N-au înţeles exact cum, dar ar fi un păcat să se piardă", a adăugat Băsescu.

El a spus că le-a recomandat totuşi reformiştilor să nu ceară derogare de la Statutul PDL pentru a candida la conducerea formaţiunii. "Totuşi, discutăm de funcţia de preşedinte al partidului. A rămas singura funcţie în PDL în care nu se dăduseră derogări de vechime", a spus Băsescu, adăugând că funcţia de şef de partid este una care înseamnă multă încredere din partea membrilor de partid.

"Nu poţi să vii să spui «Am şi eu un an de când sunt în partid, un an şi jumătate, şi vreau să fiu preşedintele acestui partid» când n-ai activat în nicio organizaţie", a mai spus Băsescu.

El a mai spus că este convins că membrii acestui grup vor fi invitaţi de conducătorii de moţiuni pentru a fi parte. "Ei nu au fost sancţionaţi pentru ceea ce reprezintă ci pentru lipsa de tact", a spus Băsescu.

Şeful statului a mai declarat că PDL trebuie să aibă în Statut nişte criterii de integritate. "Nici nu poţi să transformi partidul în instanţă, nici nu poţi să frângi cariere numai pentru că există o suspiciune", a spus Băsescu.

El a mai spus că trebuie aşteptată sentinţa justiţiei înaintea unei judecăţi interne în partid. "Cred că asta este o soluţie directă", a spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici