Băsescu: România are capabilităţi în ceea ce priveşte sprijin umanitar, în cazul Libiei

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la TVR, că România are "capabilităţi" în ceea ce priveşte ajutorul umanitar în cazul Libiei, dar asemenea solicitări încă nu au fost făcute.

Urmărește
2 afișări

"România are capabilităţi în ceea ce priveşte sprijin umanitar, cu medicamente. (...) Atunci când ne vor fi solicitate, le vom pune la dispoziţie, dar acum nu ni le-a cerut nimeni", a spus preşedintele.

Deocamdată, a spus preşedintele, operaţiunile planificate de NATO nu vizează şi dimensiunea umanitară şi nu se ştie dacă UE se va implica în această dimensiune.

"Ştim cu precizie că planul de operaţii (pe care urmează să îl aprobe NATO - n.r.) nu va viza decât prima etapă, aceea de impunere a zonei de restricţie aeriană. Nu se ştie care va fi etapa a doua, a treia. Sigur, România are capabilităţi în ceea ce priveşte sprijin umanitar, cu medicamente. În momentul de faţă se defineşte planul de operaţii etapa unu. Nu se ştie dacă aici se va implica UE, în partea umanitară, sau ONU sau sub umbrela ONU şi UE şi NATO. România are nişte capabilităţi şi, atunci când ne vor fi solicitate, le vom pune la dispoziţie, dar acum nu ni le-a cerut nimeni", a mai declarat preşedintele.

Legat de momentul prezent, preşedinte a precizat că România rămâne în "clubul" NATO.

"România rămâne în interiorul acestui club. Când NATO va lua o decizie, România va fi acolo. În momentul de faţă, dacă s-a luat din nou o pauză la NATO, legată de aprobarea planului de operaţii, ce poate să comunice şeful statului român poporului român legat de ce se va întâmpla, de NATO şi de participarea României?", s-a întrebat retoric Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici