Băsescu: România nu va solicita impunerea de sancţiuni Federaţiei Ruse

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, înaintea plecării la Consiliul european extraordinar pe tema Georgiei, că România nu va solicita impunerea de sancţiuni Federaţiei Ruse, apreciind că UE trebuie să negocieze cu aceasta pentru a ajunge la soluţii care respectă dreptul internaţional.

14 afișări
Imaginea articolului Băsescu: România nu va solicita impunerea de sancţiuni Federaţiei Ruse

Băsescu: România nu va solicita impunerea de sancţiuni Federaţiei Ruse (Imagine: Mediafax Foto)

Şeful statului a arătat că impunerea de sancţiuni Federaţiei Ruse nu ar face decât să ducă la blocarea situaţiei.

Traian Băsescu a susţinut că Uniunea Europeană trebuie să negocieze cu Federaţia Rusă soluţii pentru regiunea Mării Negre şi împreună să ajungă, în Consiliul de Securitate al ONU, la soluţii care respectă dreptul internaţional.

La reuniunea de la Bruxelles, România va fi reprezentată de preşedintele Băsescu, premierul Tăriceanu şi ministrul de Externe, Lazăr Comănescu, oficialii români deplasându-se cu aceeaşi aeronavă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici