- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (02.07.2012, 14:06)
- Marius Fratila ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Băsescu sfătuieşte Croaţia privind aderarea Schengen: Atenţie pentru că aveţi insule multe
Preşedintele Băsescu a subliniat, în declaraţia de presă cu omologul croat, că îndeplinirea standardelor pentru aderarea la Schengen nu e suficientă, aceasta depinzând de decizia politică a statelor membre şi contextul privind imigraţia, el avertizând Croaţia să fie atentă pentru că are insule multe.
Urmărește
950 afișări
Băsescu sfătuieşte Croaţia privind aderarea Schengen: Atenţie pentru că aveţi insule multe
"Aş putea transmite un lucru simplu, că nu este suficient ca din punct de vedere tehnic ţara să corespundă standardelor cerute pentru o foarte bună supraveghere a frontierelor. Deşi nu există în Tratatul de aderare al României, spre exemplu, un stat membru a conectat acceptul său ca România să intre în spaţiul Schengen de progrese şi în alte zone, cum ar fi, de exemplu, în zona justiţiei", a spus preşedintele Traian Băsescu, răspunzând unei întrebări din partea presei croate despre ce ar putea împărtăşi România în privinţa experienţei privind aderarea la Spaţiul Schengen.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Începe depunerea jurământului de înstituire a noului Guvern al României
-
Incendiul izbucnit în Dâmboviţa după un accident între 2 cisterne, una încărcată cu GPL, stins / Două cisterne s-au ciocnit pe DN 72, în Dâmboviţa.
-
Zelenski: Dependenţa Slovaciei de reusrsele Rusiei este o mare problemă de securitate pentru Europa
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
Preşedintele Băsescu a arătat că prevederile din Tratatul de Aderare al Croaţiei la UE referitoare la condiţiile privind intrarea în zona Schengen sunt "aproape identice" cu ale României.
"Aş spune că, dincolo de prevederile Tratatului, şi eu m-am uitat în Tratatul pe care Croaţia l-a semnat, prevederile sunt identice sau aproape identice cu ale României în ceea ce priveşte accesul în spaţiul Schengen, pot apărea şi decizii politice, ceea ce supune riscului de întârziere ceea ce Guvernul de la Bucureşti şi-a fixat ca termen", a spus Băsescu.
Citeşte şi:
Băsescu: România se pronunţă împotriva separării în UE între ţările zonei euro şi cele non-euro
Şeful statului a arătat că niciun stat care a intrat în spaţiul Schengen, după înfiinţarea acestuia de către membrii iniţiali, nu a reuşit ca intrarea să fie la momentul prevăzut iniţial deoarece "întotdeauna au existat motive de amânare".
"Decizia este politică când se pune problema accesului în zona Schengen, iar statele care au probleme cu migraţia au întotdeauna o motivaţie politică în a spune da sau nu legat de accesul în spaţiul Schengen", a arătat preşedintele.
El a evidenţiat că suspiciunile statelor membre ale zonei Schengen sunt îndreptăţite numai având în vedere realitatea istorică privind incapacitatea de control a fluxului de imigranţi ilegali. "De altfel, cred că suspiciunile unor state membre sunt îndreptăţite dintr-un singur punct de vedere şi acest punct de vedere este realitatea istorică. Au fost state care au intrat în spaţiul Schengen după care nu au fost capabile să controleze fenomenul fluxului de persoane din afara UE care au intrat în spaţiul Schengen şi în spaţiul UE. Acesta este un lucru real care s-a întâmplat în UE, de aceea în momentul de faţă se discută şi se va adopta o nouă abordare în ceea ce priveşte exigenţele pentru protejarea frontierelor spaţiului Schengen", a spus preşedintele.
În acest sens, el a ţinut să mai atragă atenţia Croaţiei pentru că este un stat cu "insule multe". "Atenţie pentru statele cu insule multe", a spus preşedintele.
Preşedintele Train Băsescu s-a întâlnit, luni, la Palatul Cotroceni, cu omologul croat, Ivo Josipovic, aflat într-o vizită de stat în România.
Citește pe alephnews.ro: Protest AUR în plenul reunit al Parlamentului. George Simion: „Simulacru de audieri”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Tudor Chirilă știe de ce Raluca Moldoveanu nu a câștigat Vocea României! „Am punctat chestia asta”
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe