- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (21.09.2011, 23:33)
- Gabriel Pecheanu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Băsescu: Sigur că devenim o ţintă, dar cel mai mare risc este să ai o ţară care nu se poate apăra
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că, în urma semnării acordului privind scutul antirachetă, România devine o ţintă prioritară, dar că cel mai mare risc este o ţară care nu se poate apăra împotriva rachetelor balistice.
Urmărește
200 afișări
Băsescu: Sigur că devenim o ţintă, dar cel mai mare risc este să ai o ţară care nu se poate apăra (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Întrebat dacă vor apărea riscuri suplimentare în urma semnării acordului privind scutul antirachetă american pe teritoriu ţării noastre, Traian Băsescu a spus la TVR1: "Nu putem spune că nu, deci ar fi incorect să spun: nu există niciun risc prin instalarea echipamentelor. Sigur că devenim o ţintă pentru cei care intenţionează astfel de lucruri împotriva unui stat NATO sau o ţintă prioritară, aş spune".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu este desemnat Premierul României
-
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
Totuşi, şeful statului a susţinut că riscul este contrabalansat de sistemele de securitate necesar a fi implementate în astfel de situaţii.
"Trebuie să existe forţe aeriene capabile să riposteze, să descurajeze orice încercare de lovitură împotriva acestor instalaţii. Trebuie să existe echipamente de securitate care să facă să fie prevenită o astfel de situaţie. Deci, în paralel cu creşterea riscului, se iau măsuri de contrabalansare, de contracarare a acestor riscuri. Însă cel mai mare risc este să ai o ţară care nu se poate apăra împotriva a astfel de lovituri. Acesta este riscul cel mare", a conchis preşedintele Băsescu.
Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, şi secretarul de Stat american, Hillary Clinton, au semnat, în 13 septembrie, la Washington, Acordul privind amplasarea unor elemente ale scutului antirachetă în România. Semnarea a avut loc la scurt timp după întâlniri între preşedintele SUA, Barack Obama, vicepreşedintele Joe Biden şi şeful statului român, Traian Băsescu.
Semnarea documentului se produce la un an şi jumătate de la anunţul privind decizia de participare a României la acest sistem, în 4 februarie 2010.
SUA şi România au ales de comun acord baza aeriană de la Deveselu pentru a găzdui sistemul de apărare împotriva rachetelor balistice, care utilizează un interceptor SM-3 (numit de asemenea şi "Sistemul Terestru Aegis").
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe