Băsescu spune că SRI trebuie să aibă ca priorităţi securitatea alimentară, nucleară, a sănătăţii

Peşedintele Traian Băsescu a spus, miercuri, după şedinţa de bilanţ pe 2010 al SRI, că Serviciul trebuie să aibă ca priorităţi pentru anul 2011 securitatea alimentară, nucleară, dar şi securitatea sistemului de sănătate.

3 afișări

"O prioritate rămâne în continuare siguranţa energetică şi eventuale vulnerabilităţi din punct de vedere al asigurării necesarului de energie pentru economia naţională şi pentru populaţie. De asemenea, rămâne o prioritate sesizarea disfuncţionalităţilor în funcţionarea aparatului de stat, la nivel central şi local. La acest bilanţ, spre deosebire de anul trecut, am solicitat SRI să se implice în destructurarea grupărilor de crimă organizată de la nivel local. Cele la nivel naţional erau o prioritate a lor, dar am cerut ca SRI să se ocupe, să furnizeze informaţii MAI, parchetelor, legate de grupurile de crimă organizată din judeţe", a declarat Traian Băsescu.

El a menţionat totodată ca priorităţi ale SRI securitatea alimentară şi nucleară.

"Trebuie să intre în atenţia SRI pentru a preveni orice risc din acest punct de vedere. Rămâne o prioritate securitatea sistemului de sănătate, unde încă nu avem un răspuns de ce, dacă a crescut bugetul în 10 ani de la 1 miliard la 4 miliarde de euro, de ce asistenţa medicală este mai slabă. Încă nu avem un răspuns clar şi implicit nu avem o soluţie de gestionare eficientă a resurselor", a mai spus şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici