Băsescu: Va trebui să chem partidele la consultări dacă 6 milioane de alegători din 7 vor vota "DA"

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi seară, la Realitatea TV, că dacă la referendum se vor prezenta "şapte milioane de români dintre care şase milioane vor vota «DA»", atunci va trebui să cheme partidele la consultări pentru a lua o decizie.

Urmărește
2 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Va trebui să chem partidele la consultări dacă 6 milioane de alegători din 7 vor vota "DA"

Băsescu: Va trebui să chem partidele la consultări dacă 6 milioane de alegători din 7 vor vota "DA"

Întrebat dacă va promulga legea electorală asumată de Guvern, în cazul în care referendumul nu va fi validat, Băsescu a răspuns că va promulga actul legislativ dacă se dovedeşte că acesta este consituţional.

"Dacă e constituţională, o promulg", a spus Băsescu

El a adăugat că preşedintele este obligat să promulge o lege dacă aceasta este constituţională.

"Să vedem care va fi poziţia Curţii Constituţionale în legătură cu această lege", a spus Băsescu.

Şeful statului a precizat însă că, dacă la referendum se vor prezenta şapte milioane de români din care şase vor vota "DA" şi un milion vor vota "NU", atunci va trebui să cheme partidele la consultări pentru a lua o decizie împreună cu acestea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici