Băsescu: Va trebui să promulg creşterea salariilor diplomaţilor

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că "mâine probabil sau în următoarele zece zile" va trebui să promulge Legea creşterii salariilor diplomaţilor, urmare a deciziei Curţii Constituţionale.

Urmărește
3 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Va trebui să promulg creşterea salariilor diplomaţilor

Băsescu: Va trebui să promulg creşterea salariilor diplomaţilor

Curtea Constituţională a decis, miercuri, că sunt constituţionale modificările Legii privind salarizarea şi alte drepturi băneşti ale personalului din administraţia centrală a Ministerului Afacerilor Externe şi de la misiunile diplomatice.

"Fiecare domeniu vine cu o lege de salarizare. Am încercat să ţin salarizarea pentru Externe. Sigur, ştiam că la Curtea Constituţională n-au de ce să se bage, dar iar avem un nou reper dat acum sistemelor de salarizare. Mâine (joi - n.r.) probabil sau în următoarele zece zile va trebui să o promulg", a spus Băsescu.

"Toate lucrurile astea, făcute pe segmente şi făcute pe influenţe, şi neabordate unitar, nu ne duc decât la necazuri. De la nivelul instituţiei prezidenţiale ai şansa să vezi ansamblul. Ei se duc, cum li se pare că un sector este mai privilegiat în relaţia cu primul-ministru sau cu ministrul de finanţe, şi îţi vine cu o legislaţie nouă, ceea ce generează probleme majore", a adăugat şeful statului.

La jumătatea lunii octombrie, preşedinteleTraian Băsescu a sesizat Cutea Constituţională cu privire la modificarea Legii 495/2004 referitoare la salarizarea personalului MAE şi a diplomaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici